Atskirtos ne tik įmonės, produktai, bet ir prekiniai ženklai. Reorganizacija kainavo apie du milijonus litų - atskirta gamybos bazė, nupirkta papildoma įranga virtuvės baldų gamybai, atskirta logistika, sukurtos dvi atskiros prekybos sistemos ir tuo investicijos dar nesibaigė.

Šiemet 0,5 mln. litų bus skirta "Nabuko" prekinio ženklo "įvedimui" į rinką", - antradienį spaudos konferencijoje teigė bendrovės "Narbutas & Ko" generalinis direktorius Arvydas Paunksnis.

"Nabukui" vadovauja Artūras Teišerskis.

Pasak A. Paunksnio, prielaidos, paskatinusios atskirti dvi bendroves, - jų veiklos specifika. Pavyzdžiui, biuro baldų gamyboje vyrauja serijinė gamyba, tuo tarpu virtuvės baldai dažniausiai kuriami pagal individualius užsakymus. Skiriasi ir biuro bei virtuvės baldų pirkėjai, taigi ir jų pardavimo specifika.

Reorganizacija klientams žada lankstumą, didesnį profesionalumą bei glaudesnį bendradarbiavimą su gamintojais.

"Manome, kad skirtingos įmonės, užtikrinančios atskirą baldų gamybą, prekybą ir logistiką klientui, taip pat atskirų prekės ženklų komunikacija padės žmonėms lengviau orientuotis rinkoje", - įsitikinęs A. Paunksnis.

Bendrovė tikisi, kad per šiuos metus biuro baldų pardavimai išaugs apie 24 procentus ir sieks 56 mln. litų; tai sudarytų apie 81 proc. bendrų grupės pardavimų. Planuojama, kad biuro baldų pardavimai Lietuvoje padidės apie 15 proc., o eksportas - net 28 procentais.

Praėjusiais metais konsoliduoti įmonių grupės pardavimai išaugo 20 proc. iki 56 mln. litų. 43 proc. produkcijos buvo realizuota Lietuvoje, 24 proc. - eksportuota į Vakarų, 33 proc. - į Rytų Europos valstybes.

Asociacijos "Lietuvos mediena" duomenimis, įmonių grupė "Narbutas & Ko" praėjusiais metais užėmė pirmą vietą tarp baldų gamintojų pagal parduotos produkcijos kiekį Lietuvoje.

Šių metų pradžioje atliktų rinkos tyrimų bendrovės "Baltijos tyrimai" duomenimis, "Narbutas & Ko" yra žinomiausias biuro baldų gamintojas tarp Lietuvos įmonių vadovų - 44 proc. respondentų vardindami žinomus biuro gamintojus bendrovę paminėjo pirmąja. 16,5 proc. apklaustųjų įmonių nurodė, kad prireikus biuro baldų nedvejodami rinktųsi "Narbutą & Ko".

Pagrindinis "Narbuto & Ko" ir UAB "Nabukas" akcininkas - Petras Narbutas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją