Tačiau, kaip teisininkas išnagrinėjęs teisinius ir politinius argumentu, jis pamatė, kad prezidento kaltinimai yra nepagrįsti.

Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas Lietuvos radijui taip pat sakė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas Valentinas Junokas, kaip statutinės organizacijos vadovas, neturi savęs sieti su jokia politine partija ir turi būti neutralus politikos atžvilgiu.

V.Junokas yra pareiškęs ketinantis kandidatuoti į parlamentą būsimuosiuose rinkimuose. Manoma, kad jis kandidatuotų su proprezidentine Liberalų demokratų partijos vėliava.

Seimo Pirmininkas mano, kad V.Junokui rekia skubiai apsispręsti kurią veiklą jis rinksis - politinę, ar teisėsauginę. Nes "kuo greičiau jis tai padarys, tuo visuomenei bus aiškiau įvertinant ne tik jo paties elgęsį, bet ir STT atliekamus tyrimus".

Pasak A. Paulausko, šiandien STT tyrimai gali turėti tam tikrą politinį atspalvį.

A.Paulauskas Lietuvos radijui taip pat patvirtino, kad realaus pavojaus nėra ir nereikia gąsdinti žmonių, tačiau minimalios priemonės užkertant kelią terorizmui turi būti padarytos.

Tačiau, pasak Parlamento vadovo, terorizmas neaplenkia daugelio valstybių, todėl minimalios priemonės užkertant kelią terorizmui turi būti padarytos. A. Paulauskas Lietuvos radijui sakė, kad šalies valstybinės ir teisėtvarkos institucijos atidžiai stebi padėtį, ir imasi visų reikalingų priemonių.