"Manau, jog nėra būtinybės čia kažką aiškinti. Tiesiog susitarimas tebegalioja, ir to pakanka", - sakė Turkijos diplomatas.

Pagal Karso sutartį Turkija ir Rusija pasilieka sau teisę įvesti kariuomenę į Adžariją ir Nachičevanę - autonomijas Gruzijoje ir Azerbaidžane, jei kitų šalių kariuomenė įsiveržtų į šiuos regionus.

Tuo tarpu Gruzija tvirtina, kad Adžarijos vadovybė nusiuntė į Turkiją savo atstovus vesti derybų dėl ginklų ir karinės įrangos įsigijimo. Tai pranešusios televizijos kompanijos "Rustavi-2", kuri remiasi savo šaltiniais Adžarijos vadovybėje, duomenimis, sprendimą pasiųsti atstovus tartis dėl ginklų pirkimo priėmė autonomijos vadovas Aslanas Abašidzė.

Pasak to paties šaltinio, trečiadienį su analogiška misija Adžarijos atstovas išvyko į Baltarusiją, praneša agentūra "RIA-Novosti".

Tuo tarpu Gruzijos ambasadorius Rusijoje Konstantinas Kemularija tvirtina, kad Karso sutartis, leidžianti Turkijai ginti Adžarijos autonomiją, paseno.

"Šią sutartį komentuoti tiesiog beprasmiška. Jos galiojimo terminas jau pasibaigęs. Dabar visiškai kitos realijos. Dabar tarptautiniai santykiai grindžiami XXI amžiaus realijomis. Dabar kitos realijos Rusijos ir Turkijos, Gruzijos ir Turkijos, Gruzijos ir Rusijos santykiuose", - pareiškė jis žurnalistams.

"Neturi jokių perspektyvų tie, kurie dabar tikisi reanimuoti praeitį, prisiminę mūsų protėvių tarptautinių santykių problemas", - sakė ambasadorius.

Anksčiau Adžarijos vadovas Aslanas Abašidzė irgi yra pareiškęs, kad Rusija "ne tik turi, bet tiesiog privalo apginti Adžariją". "Yra Karso sutartis, kurioje Turkija įsipareigoja ginti Adžarijos autonomiją. Iki Karso sutarties buvo Maskvos sutartis - ten tie patys įsipareigojimai. Remdamasi šiomis sutartimis Rusija privalo tai padaryti (apginti Adžariją)", - tvirtino A.Abašidzė.