Atsako "Northway" medicinos centro ginekologė Lina Rudaitienė:

Nėštumo metu nerekomenduojama vartoti petražolių sėklų, o šlapimo pūslės uždegimą mažina petražolių šaknys. Tad jei kartais užsiplikysite petražolių stiebelių, nėštumui tikrai nepakenksite, tačiau ar bus gera šlapimo takų uždegimo profilaktika, taip pat abejoju.

Ginekologė Lina Rudaitienė
Jums patarčiau naudoti kuo daugiau rūgščių skysčių (spanguolių sulčių, juodųjų serbentų arbatos ar šilto vandenuko su išspaustomis citrinos sultimis) - jie rūgštins šlapimo terpę, kuri neleis šlapimo takų uždegimą sukeliančioms bakterijoms daugintis.

Tačiau atsiradus pirmiesiems šlapimo takų uždegimo požymiams, nedelsiant kreipkitės į savo gydytoją. Taip pat labai svarbu, kad reguliariai kartotumėte šlapimo tyrimą - kartais nėštumo metu vystosi besimptomė bakteriurija (kai bakterijos dauginasi šlapimo takuose, tačiau jokių simptomų nėščiajai nesukelia), kuri negydoma 70 proc. gali komplikuotis inkstų geldelių uždegimu.

Norite sužinoti, kaip apsisaugoti nuo virusų bei ligų ir kaip jas įveikti? Klauskite gydytojo patarimo, rašykite: gyvenimas@delfi.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)