Nuo rugsėjo 1-osios dvi aukštesniosios uostamiesčio mokyklos - Medicinos bei Pedagogikos - jungiasi į vieną kolegiją. Padidėjus studentų skaičiui, švietimo įstaigai skubiai reikia patalpų, antradienį rašo dienraštis "Vakarų ekspresas".

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius ir savivaldybės specialistai susitiko su Švietimo ir mokslo ministerijos Specialistų rengimo departamento direktoriumi Romualdu Pusvaškiu bei uostamiesčio Medicinos ir Pedagogikos aukštesniųjų mokyklų vadovais.

Aukštesniosios pedagogikos mokyklos direktorė Antanina Šereivienė bei Medicinos mokyklos vadovė Vida Staniulienė kreipėsi į Švietimo ir mokslo ministerijos Specialistų rengimo departamento vadovą R.Pusvaškį dėl galimybės įsikurti Žvejų kultūros rūmuose.

Pasak dienraščio, susijungusios mokyklos planuoja priimti apie du tūkstančius studentų.

R. Pusvaškis teigia, kad mokyklai įsikurti Žvejų kultūros rūmuose būtų patogu, tačiau baugina kultūros namų skolos. Jeigu jos bus perduotos kolegijai drauge su patalpomis, naujajai švietimo įstaigai neilgai tektų džiaugtis erdviomis auditorijomis ir sporto kompleksu.

Anot mero R.Taraškevičiaus, svarbiausia išsiaiškinti, ar Žvejų kultūros rūmai tinka studijoms, galvoti apie pastato rekonstrukciją, nes rūmai nėra pritaikyti kolegijai. Siūlymą Žvejų kultūros rūmus perduoti kolegijai dar turi patvirtinti miesto taryba.