Bylą tyrę tardytojai nustatė, kad Rusijos televizijos kanalo darbuotoją pagrobė nusikaltėlių grupė, vadovaujama buvusio Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos specialiosios paskirties būrio "Almaz" darbuotojo Valerijaus Ignatovičiaus. Tardytojai įsitikinę, kad ši grupė, kurios 4 nariai sulaikyti, Baltarusijoje įvykdė ir daugiau sunkių nusikaltimų.

Tardytojų nuomone, D.Zavadskio byloje nėra "politinio atspalvio". Pasak jų, nusikaltimas buvo įvykdytas iš keršto, nes ORT darbuotojas interviu leidiniui "Belorusskaja delovaja gazeta" faktiškai patvirtino, kad Čečėnijos karo veiksmuose V.Ignatovičius dalyvavo sukilėlių pusėje.

Tiriant bylą nustatyta, kad D.Zavadskis buvo pagrobtas "pakeliui iš Minsko į oro uostą", kur važiavo sutikti ORT korespondento Pavelo Šeremeto. Nusikaltėlių grupė apkaltinta televizijos žurnalisto "pagrobimu ir neteisėtu laisvės atėmimu".

Operatoriaus giminės ir artimieji, susipažinę su bylos medžiaga, pareiškė, jog "klausimų daugiau nei atsakymų". Dingusio žurnalisto žmona pabrėžė "nesuprantanti, kodėl Ignatovičiaus grupė kaltinama pagrobusi jos vyrą, bet niekas nesidomi, kur Dima yra dabar".

Tuo tarpu tardytojų grupės vadovas Ivanas Brančelis pareiškia, jog "tardymas kol kas negali tiksliai pasakyti, koks D.Zavadskio likimas".