Tai didžiausias smurto protrūkis neramioje Himalajų karalystėje nuo praėjusio mėnesio, kai sosto įpėdinis išžudė beveik visą savo šeimą, įskaitant karalių ir karalienę, o po to pakėlė ranką prieš save. Naujuoju šalies karaliumi tapęs velionio karaliaus brolis Gyanendra (Gjanendra) šeštadienį švenčia 55-jį gimtadienį, tačiau didelių iškilmių šia proga nėra numatyta.

Policijos pareigūnas Niradž Pune sakė, kad 22 policininkai buvo nukauti Bičoure, Lamdžungo rajone, už maždaug 150 kilometrų nuo Katmandu. Dar trys policininkai nušauti Vami Taksare Gulmio rajone, vakarų Nepale.

Dešimt policininkų buvo nukauti Tarukoje, Nuvakoto rajone, už maždaug 100 kilometrų į šiaurės rytus nuo sostinės, pranešė rajono pareigūnas.

Pasak pareigūnų, visi trys išpuoliai buvo įvykdyti vėlų penktadienio vakarą. Dėl jų įtariami Nepalo komunistų partijos (moistų) sukilėliai, kurie kovoja prieš šalies konstitucinę monarchiją.

Nuo 1996 metų, kaip buvo pradėtas sukilimas, Nepale jau žuvo daugiau kaip 1 600 žmonių. Per pastarąsias dvi savaites jie sustiprino savo išpuolius Katmandu, kur buvo įvykdyti keli sprogdinimai.