Naujajame kabinete, kuriam kartu su Vyriausybės programa dar turi pritarti Seimas, yra daugiau senbuvių iš ankstesnės koalicinės liberalų ir socialliberalų vyriausybės, nei naujokų.

Iš 13-kos ministrų savo postus išsaugojo 6: krašto apsaugos - Linas Linkevičius (į ankstesnę Vyriausybę delegatuotas liberalų, tačiau dabar su jokia partija nesiejamas ), taip pat socialliberalų deleguoti užsienio reikalų - Antanas Valionis, švietimo ir mokslo - Algirdas Monkevičius, socialinės apsaugos ir darbo -Vilija Blinkevičiūtė, žemės ūkio - Kęstutis Kristinaitis, sveikatos apsaugos - Romualdas Dobrovolskis.

Vytautas Markevičius vietoje vidaus reikalų ministro gauna teisingumo ministro postą.

Vidaus reikalų ministro pareigose jį keičia Seimo socialdemokratas Juozas Bernatonis, naująja kultūros ministre skiriama Seimo socialdemokratė Roma Dovydėnienė, ūkio ministru - Pramonininkų konfederacijos viceprezidentas, jokiai partijai neatstovaujantis Petras Čėsna, susisiekimo ministru - Seimo socialdemokratas Zigmantas Balčytis, aplinkos ministru - aplinkosaugos specialistas, jokiai partijai neatstovaujantis, buvęs aplinkos viceministras Arūnas Kundrotas, finansų ministre - ligšiolinė užsienio reikalų viceministrė nepartinė Dalia Grybauskaitė.

Dekretą dėl 68 metų A.Brazausko paskyrimo premjeru prezidentas V.Adamkus pasirašė trečiadienį. Pirmadienį, liepos 9 dieną, šaukiamas neeilinis parlamento posėdis, kuriame bus pateikta Vyriausybės programa. Ne vėliau kaip per 15 dienų po pateikimo Seimas turi apsvarstyti Vyriausybės programą ir dėl jos balsuoti.

Vyriausybė gauna įgaliojimus veikti, Seimui pritarus Vyriausybės programai ir prisiekus ministrų kabineto nariams. Naujoji vyriausybė žada vykdyti sociali orientuotą vidaus politiką, o užsienio politikoje - išsaugoti šalies orientaciją į euroatlantinę integraciją ir geros kaimynystės santykius.

Ankstesnis premjeras liberalas Rolandas Paksas atsistatydino birželio 20 dieną dėl nesutarimų su buvusiais Naujosios politikos koalicijos partneriais socialliberalais. Koalicija valdė 8 mėnesius po Seimo rinkimų 2000-ųjų rudenį.