“Aš girdėjau gandus, - sakė Seimo narė, - kad mane paskatino sustabdyti narystę frakcijoje Prezidentūra, ir net tai, kad liberalai man sumokėjo. Seimas - nemažas gandų lizdas. Visa tai niekai. Aš tai padariau tiesiog todėl, kad kitaip negalėjau pasielgti”.

N.Steiblienės pėdomis žengė dar du parlamentarai - A.Poplavskis ir J.Čiulevičius. “Mane įtarinėjo, kad aš juos “suorganizavau” taip pasielgti, - stebisi Nijolė. - Bet ir tai netiesa. Tokį žingsnį jie žengė visiškai savarankiškai”.

Nijolei beliko pasidžiaugti, kad frakcijos kolegos, o ir pats Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas šio žingsnio nepasmerkė, liko korektiški.

Vis dėlto, sako parlamentarė, jai, atrodo, nepriimtina socialliberalų ir socialdemokratų sąjunga. Daugelį metų dirbusi žurnaliste, N.Steiblienė atliko ne vieną žurnalistinį tyrimą. Tai EBSW “berniukų” čekių privatizacija, jų korupciniai ryšiai su buvusia LDDP Vyriausybe, “Mažeikių naftos” antrinių įmonių bei tarpininkų veikla, “nusiurbianti” valstybės įmonės lėšų, baisioji bankų griūtis, įtartinai nuostolinga “Lietuvos kuro” veikla. Šių dalykų ji niekaip negalėjo pamiršti.

Kita vertus, kalbėdama apie narystės socialliberalų frakcijoje sustabdymą, jis neslepia: “Iš tikrųjų labai “juodai” išgyvenu šią situaciją. - Gerai, kad iki Seimo atostogų liko gal tik dvi savaitės. Sveikata net pašlijo”.

Po poros savaičių Nijolė išvyks į Nidą visam mėnesiui. Pasak N.Steiblienės, tai jos mylimiausia vieta. Jokių kelionių į užsienį Seimo narė nepasigenda. Į Nidą atvyks ir artimiausi Nijolės draugai. “Tokie, kurie paskambina tada, kai žino, jog tau bloga, - vertina draugystės ryšius Nijolė. - Nesu linkusi keisti draugų. Bet turiu keletą tokių puikių draugų, jog galiu džiaugtis, kad man taip pasisekė. Kepsime žuvį miške, maudysimės, vakarosime. Visai nesvarbu, koks bus oras, - Nidoje man visada gera”.

Nijolė tikisi rudenį grįžti į Seimą jau žinodama, ką daryti toliau. Dabar svarbiausias tikslas - dorai pailsėti. “Susiformavo nauja Seimo dauguma, - atsidūsta Seimo narė. - Buvusioji koalicija savo noru atsisakė valdžios... O valdžia ant kelio nesimėto.

Ją visada kas nors pasiims. Ir pasiėmė. Tenka su tuo susitaikyti, antraip būtų vykę pirmalaikiai Seimo rinkimai, o tai labai nenaudinga Lietuvai, stojančiai į NATO. Man atrodo, nors nesu jokia feministė, kad nebus Seime tvarkos, kol parlamentarais netaps pusė vyrų ir pusė moterų. Po lygiai. Antraip niekada nesusišnekėsim. Seime turi būti ta pati pusiausvyra kaip ir gamtoje. Našiausiai dirba tie kolektyvai, kuriuose yra vyrų ir moterų po lygiai. Visur turi būti balansas”.

Vis dėlto neslėpė ponia Nijolė, kad iš žurnalistės tapusi Seimo nare, iš pradžių ji pasijuto: ”Gana šlykščiai”. Nijolė labai sunkiai apsiprato Seime. “Dabar jaučiuosi pakankamai gerai Seime, - svarsto buvusi žurnalistė. - Susiradau konkretų darbą Ekonominių nusikaltimų tyrimo komisijoje. Kai nežinau, ką daryti šiandien, rytoj ir užporyt, man prasideda depresija”.