Kaip pranešė radijas "Echo Moskvy", penki šio radijo vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojai pareiškė esą nepatenkinti vykstančiomis derybomis su "Gazprom-Media".

Jų nuomone, labai gali būti, kad "Gazprom-Media" vadovybė nevykdys anksčiau pasiektų susitarimų perduoti radijo stoties kolektyvui "Echo Moskvy" akcijų paketą.

Vedantys derybas radijo stoties vardu generalinis direktorius Jurijus Fedutinovas ir vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas, atsistatydinusiųjų nuomone, laikosi "pernelyg švelnios" pozicijos dialoge su "Gazprom-Media". Dėl to artimiausia laiku "Echo Moskvy" gali pereiti į visišką valstybės kontrolę.

Savo ruožtu radijo stoties "Echo Moskvy" vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas pareiškė, kad atsistatydins, jeigu šį radiją ims kontroliuoti valstybė.

Kaip pareiškė A.Venediktovas interviu agentūrai "Interfax" ketvirtadienį, "kol kas mes turime tik teismo sprendimą perduoti bendrovei "Gazprom-Media" žiniasklaidos priemonių, įeinančių į holdingą "Media-Most", akcijų paketą, kuriuo remiantis "Gazpromui" atitenka "Echo Moskvy" akcijų paketas.

Šį sprendimą "dar reikia įgyvendinti, pakeisti registrą ir visa kita. Bet kai radijas "Echo Moskvy" taps valstybiniu, aš, be abejo, atsistatydinsiu. Aš tai pažadėjau savo kolegoms ir draugams", - pareiškė A.Venediktovas.