Šiuo metu barkentinoje, stovinčioje bendrovės "Klaipėdos laivų remontas" krantinėje, aktyviai vyksta antvandeninės dalies remontas.

Maždaug penkiolika bendrovės "Rikneda" darbininkų perkalinėja bortus, atstatinėja nulūžusį laivagalį, valo rūdis ir gruntu dengia metalinį antstatą. Laivo viduje išmontuota virtuvė.

Baigus šiuos darbus, laivas bus dažomas, bus įtemptas takelažas. Burlaivyje jau sutvarkyti ir nudažyti stiebai ir rėjos. Šiuos darbus nemokamai atliko pramoniniu alpinizmu besiverčianti privati bendrovė.

Pasak burlaivio "Meridianas" paramos fondo direktoriaus Artūro Žičkaus, laivo remontą paremia nemažai bendrovių: atliekamiems darbams taiko dideles nuolaidas, pigiau parduoda reikiamų remontui medžiagų.

Prieš tai sausame doke mėnesį buvo remontuojama laivo povandeninė dalis. Specialistai konstatavo, kad ji išsilaikiusi geriau, nei buvo tikėtasi. Labiausiai pažeista ir suirusi buvo laivo viršutinė dalis.

Remonto metu povandeninėje dalyje buvo perkamšytos pakulos, pakeisti povandeninės korpuso dalies metaliniai apsaugos lapai, sumontuotas kilis, nusmaluota laivo korpuso povandeninė dalis.

Barkentina "Meridianas" remontuojama už miestiečių ir įmonių skirtas arba paaukotas lėšas. Už vieną litą burlaivį įsigijęs A.Žičkus planuoja miesto judriausiose vietose įrengti aukų dėžutes, kad žmonėms būtų patogiau aukoti pinigus.

Aukų dėžutes planuojama pastatyti Jūrininkų klube, ant Biržos tilto, prekybos centre ir savivaldybėje. Planuojama, kad šį savaitgalį uosto direkcijos narai "Meridiano" stovėjimo vietoje Danės upėje išvalys dugną.

A.Žičkus planuoja, kad tempiant barkentiną atgal į stovėjimo vietą bus atsisakyta vilkikų ir tikimasi miestiečių pagalbos. "Tai simbolizuos, kad miestas pats lynais parsitempia savo simbolį į jo stovėjimo vietą", BNS sakė A.Žičkus.

Prieš partempiant laivą, A.Žičkus suka galvą, kuriuo galu burlaivį pastatyti ar kaip jį upėje apsukti. Kol kas A. Žičkus neatskleidžia planų, kas įsikurs burlaivyje. Prieš kelerius metus šiol laive veikė restoranas.

Pastarąjį kartą barkentina "Meridianas" buvo remontuota prieš 15 metų. Prieš 50 metų pastatytas "Meridianas" ilgą laiką buvo naudojamas kaip mokomasis Jūreivystės mokyklos laivas. Vėliau laivas buvo rekonstruotas ir plaukiojo į tolimuosius reisus. Nuo 1971 metų "Meridianas" stovi prie Danės krantinės.