Kaip iš oficialių šaltinių sužinota trečiadienį, karo policininkai bando nutempti nuo vandens bokšto ir kai kurių pastatų stogų protestuotojus, čia įsitaisiusius prieš beveik 24 valandas, kai į Anglijos šiaurėje esančią Menwith Hillo karinę bazę įsiveržė apie šimtą "Greenpeace" ekologinės organizacijos aktyvistų, raginusių Didžiąją Britaniją atmesti JAV prezidento George'o W.Busho priešraketinės gynybos planą.

Dauguma aktyvistų buvo išvaryti iš karinės teritorijos antradienį. Suimti keturi asmenys, informavo Gynybos ministerijos atstovė. Trečiadienio rytą, šiais duomenimis, ant vandens bokšto dar buvo apie 12 protestuotojų ir vienas bėgiojo kažkur ant stogų. Karo policijai esą sunku sugauti ir nukelti protestuotojus ant žemės nepakenkiant jų sveikatai ir saugumui.

Anot "Greenpeace", 50 aktyvistų grupė, nešdama vėliavas su užrašais "Žvaigždžių karai sukelia karus", antradienį pro pagrindinius vartus įžengė į karinę bazę lydima muzikos iš filmo "Neįmanoma misija". Dalis demonstrantų buvo persirengę raketomis, o kiti į teritoriją pateko perlipę per tvorą. Demonstrantai, tarp kurių buvo britų, danų ir amerikiečių, ant vandens bokšto dažais užrašė "Stop žvaigždžių karams", teigia "Greenpeace".

G.W.Busho propaguojamas priešraketinis skydas apsaugotų JAV ir jų sąjungininkes nuo antpuolio naudojant didelio nuotolio raketas. Didžiosios Britanijos premjeras Tony Blairas sako dar neapsisprendęs, ar paremti projektą.

"Greenpeace" tvirtina, kad jei Didžioji Britanija prisijungtų prie iniciatyvos, tai Menvit Hilas taptų retransliavimo stotimi, perduodančia JAV informaciją apie raketų poziciją bei trajektoriją.