Meras tarybos narių kaltinamas dėl susirūpinimą keliančios padėties Palangos savivaldybės administracijoje, skubotų sprendimų, kritikuotino miesto įvaizdžio.

Planuojama, kad įtempta padėtis miesto taryboje turėtų tapti dar karštesnė po liepos 7-osios, kai Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos skyriaus tardymo poskyris ketina baigti tirti baudžiamąją bylą.

Šioje byloje meras E.Rimkus ir dar dvi savivaldybės tarnautojos kaltinami piktnaudžiavimu tarnyba ir tarnybiniu suklastojimu. Pasak bylą tiriančių pareigūnų, yra pakankamai įrodymų, kad šie trys savivaldybės tarnautojai užsiėmė neteisėta veikla.

STT baigė piktnaudžiavimu tarnyba ir tarnybiniu suklastojimu kaltinamo Palangos mero apklausą.

Pasak dienraščio, augantis miesto tarybos nepasitenkinimas E.Rimkaus darbu jaučiamas tarybos posėdžiuose, kuriuose skirtingoms partijoms atstovaujantys tarybos nariai reikalauja paaiškinti dviprasmiškus mero ir jo vadovaujamos miesto valdybos sprendimus.

Pasak dienraščio, iki šiol Palangoje nėra nuolat dirbančių savivaldybės administratoriaus ir miesto vyriausiojo architekto, o laikinai šias pareigas einantys valdininkai negali užtikrinti deramos darbo kokybės. Vis dar neišrinktas ir naujasis Palangos vandenų įmonės vadovas. Laikinumas jaučiamas ir pačios miesto valdžios darbe bei sprendimuose.

Kaip rašo "Klaipėda", neišvengiamai artėjant naujiems mero rinkimams, tęsiasi jau anksčiau prasidėjęs derybų procesas tarp frakcijų miesto taryboje. Tariantis liberalams ir konservatoriams, buvo minimos trys galimų pretendentų į mero postą pavardės - konservatoriaus Prano Žeimio bei liberalų Rimanto Garolio ir Vytauto Stalmoko.

21 Palangos taryboje liberalų sąjunga turi 5 mandatus, socialliberalai - 4, po 3 Centro sąjunga ir konservatoriai, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga - 2, po 1 Lietuvos krikščionių demokratų partija ir Lietuvos socialdemokratų partija, 2 nariai yra nepartiniai.