4-6 porcijoms reikės:

300-400 g miško grybų (voveraičių, baravykų)
2 vidutinio dydžio baklažanų
1 svogūno
1 česnako
2-3 čiobrelio šakelių
1 šaukšto sviesto
100 ml alyvų aliejaus „extra virgin“
druskos pagal skonį

Košei:

300 g vidutinio malimo kukurūzų kruopų
100 g konservuotų kukurūzų
150 g sviesto
100 g parmezano sūrio
druskos pagal skonį

Užvirti puode su storu dugnu pusantro litro vandens, pasūdyti. Pamaišant suberti kruopas, kad nesusidarytų gumulėlių. Sumažinti ugnį, virti pamaišant apie keturiasdešimt minučių. Likus penkiolikai minučių suberti konservuotus kukurūzus, sudėti sviestą ir sūrį, išmaišyti. Perkelti košę ant suteptos aliejumi lentos, išlyginti ir supjaustyti kvadratais.

Baklažanus stambiai supjaustyti, pasūdyti, po dvidešimt minučių nuplauti ir nusausinti. Svogūną susmulkinti. Grybus nuvalyti, supjaustyti nedideliais gabalėliais. Didelėje keptuvėje pakaitinti alyvų aliejų, ant vidutinės ugnies pakepinti baklažanus, perkelti į lėkštę.

Toje pat keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti svogūnus, po penkių minučių – grybus, sumaišyti, reikalui esant įdėti dar sviesto, kepinti penkias minutes. Sudėti baklažanus ir česnaką, kepti 10 minučių. Pasūdyti pagal skonį. Baklažanus su grybais sudėti ant košės, pabarstyti čiobrelio lapeliais. Patiekti karštą arba šaltą.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją