Sekmadienį apie 2 val. nakties, jį Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono 1-osios pėstininkų kuopos miegamosiose patalpose sumušė keturi tarnybos draugai. Kariui sumušta galva, sukrėstos smegenys, sulaužytas nosies kaulas.

Pasak kariuomenės vadovybės pranešimo spaudai, po medicininio patikrinimo nukentėjęs karys, nenustačius rimtų sumušimo pasekmių, grąžintas į bataliono medicininį punktą, kur jį stebės medikai. Į kariuomenę Jevgenijus ir jį sumušę jaunuoliai buvo pašaukti p raėjusių metų rudenį.

Laikinai bataliono štabo viršininko pareigas einantis kapitonas Alvydas Šiuparis BNS pirmadienį teigė, kad atlikus pirminį tyrimą, nustatyta, kad grandinis Jevgenijus sumuštas dėl pernelyg aktyvaus vadovavimo kitiems kariams.

Pasak A.Šiupario, sulaikytiesiems kariams gresia baudžiamoji atsakomybė, nes nestatutiniai santykiai kariuomenėje netoleruojami ir už juos griežtai baudžiama. Lietuvos kariuomenės vadovybės pranešimu, i ncidentą tyrė bataliono teisininkas ir kvotėjas, tyrimą tęs Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūra.

Kapitono A.Šiupario teigimu, įtariamiesiems jau iškelta baudžiamoji byla pagal Baudžiamojo kodekso 256 straipsnio 1 dalį - tarpusavyje nepavaldiems kariams pažeidus Krašto apsaugos statuto karių elgesio taisykles ir kilus muštynėms.

.Kuopos vadas apie incidentą informavo sumušto kario artimuosius. Šiuo metu bandoma išsiaiškinti konflikto aplinkybes ir konflikte dalyvavusių karių veiksmus.