Tai teigiama pirmadienį išplatintame "Visuomeninių organizacijų, protestuojančių prieš Algirdo Brazausko skyrimą premjeru, aktyvo" pasirašytame pareiškime.

Pirmadienį neeiliniame Seimo posėdyje į premjerus bus teikiama A.Brazausko kandidatūra. Pirmadienio rytą protesto akciją prie Seimo surengė keli asmenys, vadovaujami pagarsėjusio piketų organizatoriaus Leono Kerosieriaus vadovaujamų asmenų.

"Pateikti premjero kandidatūrą balsavimui Seime dar nepasiruošta: juk dar nėra tokiam svarbiam valstybiniam žingsniui privalomų Valstybės saugumo departamento, Specialiųjų tyrimų tarnybos, Konstitucinio teismo pažymų apie A.Brazausko - buvusio SSKP (Sovietų sąjungos komunistų partijos - BNS) Lietuvos CK (Centro komiteto) generalinio sekretoriaus, SSKP lietuviškojo KGB padalinio veiklos partinio koordinatoriaus bei SSRS Pabaltijo Karinės tarybos nario - įstatyminį teisėtumą užimti premjero postą", - teigiama radikalų pareiškime.

Pasak protestuotojų, A.Brazauskas atakavo dar nespėjusį atsigauti iš ligų prezidentą Valdą Adamkų ir "seniai išmoktais pseudopatriotiniais gražbyliavimais" skubiai išpešė iš valstybės vadovo žodinį pritarimą skirti jį Vyriausybės vadovu.

"Įstatymiškai prezidentas turi apsisprendimui laiko iki liepos 4 dienos ir gali būti dar surasti kiti premjero paieškos būdai bei variantai", - teigia protestuotojai.

Kartu parlamentarai raginami nebalsuoti už A.Brazausko kandidatūrą.

"Gerbiamas Seimo nary, jei balsuosite už Brazauską, prikalsite save prie Lietuvos ir Europos istorijos gėdos stulpo", - rašoma pareiškime.

Pasak visuomenininkų, "premjeru paskirto Brazausko senasis ir naujasis nomenklatūriniai klanai baigtų Lietuvoje savanaudiškai žlugdyti ir išvogti viską, ko iki šiol nespėjo, leistų užvaldyti Lietuvą Rusijos oligarchams ir jų statytiniams".

"Ar susimąstote, ką rezga slaptais pasitarimais Maskvoje ir Vilniuje sockomunistas Algirdas Mykolas Brazauskas? Jo reklaminiai populistiniai žodžiai - už Lietuvos politinę ir ekonominę Nepriklausomybę, už stojimą į NATO ir Europos Sąjungą, tačiau jo veiksmai - prieš", - teigia A.Brazausko priešininkai.