Joms nebe taip svarbu, ar vyras pasiūlys kėdę ir praleis pro duris. Dabar moterys nori, kad vyrai ryte joms paruoštų puodelį kavos ir būtų rūpestingi, kai jas kamuoja pagirios.

Kitos svarbios šiuolaikinio džentelmeno savybės - mokėjimas gaminti maistą ir supratingumas, kai jų drauges vargina PMS. Tokius rezultatus pateikė kompanija „Austin Reed“, apklaususi 3000 moterų.

Paaiškėjo, kad trečdalis moterų nebegalvoja, kad toks tradicinis elgesys kaip kvietimas šokti ar pasiūlymas tekėti yra vyro darbas.

Tačiau 1 iš 10 moterų mano, kad šiuolaikinis džentelmenas turėtų savo žmonai ar draugei siuntinėti romantiškas SMS žinutes, o 1 iš 20 norėtų, kad jis reguliariai rašytų jos Facebook’o puslapyje.

Tačiau daugiau nei du trečdaliai sakė, kad vyras, siuntinėjantis žinutes pasimatymo metu, elgiasi nemandagiai. Be to, jos vis dar nori, kad vyrai neštų sunkius krepšius ir laikytų už rankos.

42 proc. moterų teigė, kad tikras džentelmenas savo gyvenimo meilės niekada nevadintų “antrąja puse”.

56 proc. mano, kad vyras niekada neturėtų minėti savo buvusiosios, o trims ketvirtadaliams atrodo, kad tikras džentelmenas turėtų kasdien vilkėti kruopščiai išlygintus marškinius.

Štai kuo senamadiškas džentelmenas skiriasi nuo šiuolaikinio:

Senamadiškas:

Atidaro ir uždaro automobilio dureles.
Sumoka už vakarienę.
Įmeta savo paltą į balą, kad moteris nesušlaptų kojų.
Atitraukia kėdę, kad moteris galėtų atsisėsti.
Pasiūlo savo ranką ir širdį.
Pakviečia šokti.
Neša jos rankinę.
Jei šaligatvis siauras, pats eina žole.
Pakviečia į pirmąjį pasimatymą.
Reguliariai dovanoja atvirutes ir dovanas.

Šiuolaikinis:

Papildo automobilį degalais.
Moka pagaminti bent vieną įspūdingą patiekalą.
Neburba, kai ji žiūri savo mėgstamiausią serialą.
Išneša šiukšles.
Nepasprunka, vos užsiminus apie PMS.
Nesidrovi verkti.
Įrašo į ipod’ą jos mėgstamiausias dainas.
Rūpinasi, kai moteris serga.
Kiekvieną rytą į lovą atneša kavos.
Reguliariai siunčia romantiškas žinutes.

Pusė moterų mano, kad tikras džentelmenas nešioja rankogalių sąsagas, 16 proc. - kad kišenėje nešiojasi medžiaginę nosinaitę, o penktadaliui patiktų, jei jis puoštųsi skrybėle.

„Austin Reed“ atstovas spaudai sakė: „Džentelmeno sąvoka nėra pasenusi, o ir patys džentelmenai vis dar egzistuoja. Mūsų visuomenė mano, kad džentelmeniškumas - savybė, kuri buvo svarbi ir praeityje, ir dabar. Tai pagarba sau ir kitiems visuomenės nariams.

Žavesys, jautrumas, dėmesingumas, stilius ir rūpinimasis išvaizda - tai pagrindiniai elementai, kurie, tikėkimės, išliks svarbūs ir ateityje. Tačiau normalu, kad bėgant metams visuomenė keičiasi, tad kinta ir džentelmeniško elgesio samprata. Moterys nebesitiki, kad vyrai įmes savo paltą į balą, kad jos nesušlaptų kojų, tačiau joms svarbu, kad jie elgtųsi ir rengtųsi kaip džentelmenai.”

Du trečdaliai moterų sakė, kad svarbiausias džentelmeno asmenybės bruožas yra nepriekaištingos manieros. Antrojoje vietoje - humoro jausmas.

Visgi daug džentelmeniškomis laikytų savybių išnyko.

Vyrai nebemėto savo paltų į balas, o 56 proc. moterų skundėsi, kad niekas joms nebeatidaro ir nebeuždaro automobilio durelių.

Daugiau nei trečdalis sakė, kad vyrai niekada nekviečia jų šokti, o 37 proc. - kad nebeatidaro durų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)