Sistemos nebuvimas, nerimas, begaliniai kontaktai su skirtingais (taip pat ir nemaloniais) žmonėmis toli gražu nepadeda išsaugoti sveikatos ir norimo svorio. Ypač jei bendravimas vyksta prie kavos puodelio ir lėkštės su pyragėliais.

Dvynių valdovas Merkurijus jus užtvindo smulkiais reikalais ir kontaktais, kiekvieną sekundę gaunamos informacijos perdirbimu. Jūs puikiai susidorojate su visu tuo, tačiau būkite budrūs: jums gali būti būdingi žalingi įpročiai valgyti su knyga ar laikraščiu arba užkandžiauti sėdint prie kompiuterio. Tokioje situacijoje mes paprastai suvalgome kur kas daugiau, o smegenų centrai, atsakantys už sotumą, tuo metu užimti intelektualiniu maistu ir neduoda reikalingų signalų.

Prozerpina Dvyniuose verčia sukurti griežtą maisto ir poilsio sistemą, susikurti darbo ir poilsio režimą. Pasikliaukite šios planetos galia – ir jūs būtinai susidorosite su antsvoriu. Be to, ir Merkurijus, ir Prozerpina – geriausi informacijos „perdirbėjai“. Domėkitės viskuo, kas susiję su sveiku gyvenimo būdu ir lieknumu, susidėliokite informaciją savo galvoje, o paskui pritaikykite praktiškai.

Dėl Jupiterio poveikio jūs ne itin išrankūs maistui (arba informacijai!). Dvyniai dažnai gali griebti kas tik papuola, piktnaudžiauti greitu maistu, kukurūzų spragėsiais, bulvių traškučiais. Vėlgi Jupiterio silpnoji pusė gali pasireikšti tuo, kad jūs per trumpą laiką galite susidoroti su labai didele lėkšte maisto.

Jums gali būti sunku pasiekti pusiausvyros ir harmonijos, taip pat – ir kalbant apie fizinę formą. Jums nelengva balansuoti ties kraštutinumais, o tai lemia stresus. O stresų metu, kaip žinia, organizmas ima aktyviai kaupti maistines medžiagas juodai dienai.

Siekiant geidžiamų formų, jums reikia remtis stipriosiomis Merkurijaus ir Prozerpinos savybėmis – logika ir analize. Atsisakykite visų užstalės nuodėmių – užkandžiavimų, greito valgymo ir pan. Valgymo metu uždrauskite sau skaityti ar žiūrėti televizorių. Be to, labai svarbu protą užimti kuo nors įdomiu, intelektualiniu ar dvasiniu maistu – tuomet jis kas penkias minutes nereikalaus peno kūnui. Kiek galima daugiau skaitykite, bendraukite su skirtingais žmonėmis, eikite į kursus, apie kuriuos seniai svajojote, prisiminkite alkanas studentiškas dienas – žiūrėk, jau ir svoris sumažėjo.

O dar galima pagalbos kreiptis į ezoterinį Dvynių valdovą – Mėnulį. Dvasinis bendravimas, emocinės prigimties atvėrimas – štai ko gali taip trūkti Dvyniams, paskendusiems paviršiniuose dalykuose. Rūpinkitės kitais, leiskite sau rūpintis savimi, atverkite širdį – ir tuomet poreikis maistui taps daug mažesnis, o svoris greit susinormalizuos.

Astromedicina – rizikos zonos

Dvyniams būdingi kvėpavimo sistemos, rankų, pečių negalavimai, taip pat nervinio pobūdžio ligos. Tai peršalimai, chroniški bronchitai, plaučių uždegimai, bronchinė astma. Gali pasitaikyti neuralgija ir neuralginių skausmų pečių, rankų srityje (po bronchito, pleurito), skausmų klubų srityje, neurozių ir psichozių, epilepsija, kalbos ir atminties sutrikimai.

Taip pat būdingas reumatizmas, artritas, migrena. Dėl nuobodulio galimi nerviniai protrūkiai. Daugelio ligų priežastis – pervargimas, bendravimo ir informacijos perteklius.

Dieta Dvyniams

Kadangi Dvyniai – intelektualinės veiklos ženklas, jiems būtina tinkama mityba nervinei sistemai. Naudingi produktai, kuriuose gausu kalcio (kalcis padeda nuraminti įaudrintus nervus) – tai jogurtas, pienas, kopūstai. Jei maitinantis neįmanoma gauti pakankamai kalcio, reikia papildomai vartoti kalcio tabletes. Kad ši medžiaga būtų geriausiai pasisavinama, reiktų vartoti vitaminą D.

Taip pat labai naudinga liesa mėsa, žuvis, kiaušiniai, soja, riešutai, salierai, grūdų produktai, abrikosai, sūriai.

Dvyniams būtinas kalio chloridas, kurio yra žirniuose, šparaguose, morkose, kopūstuose, kukurūzuose, salieruose, abrikosuose, persikuose, slyvose, ananasuose, žemės riešutuose, baklažanuose, vynuogėse, kriaušėse, alyvuogėse. Labiausiai tinka pietų vaisiai.

Sportas

Dvyniams tinka visos lengvos ir greitos sporto šakos – bėgimas, važinėjimasis dviračiu, badmintonas, tenisas, tinklinis, aerobika. Ypač tinka poriniai žaidimai – tenisas arba badmintonas.

Naudingi pasivaikščiojimai, vienos dienos žygiai, dalyvavimas linksmose estafetėse, tiks ir šokiai, dailusis čiuožimas, gimnastika. Dvyniai gerai jaučiasi komandinėse sporto šakose. Mažiausiai jiems patinka darbas su treniruokliais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją