V. Gudėnas praėjusį ketvirtadienį miesto merui Andriui Kupčinskui pateikė prašymą atleisti jį iš Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų nuo spalio 1d.

Prašymą V. Gudėnas motyvavo tuo, kad gavo Lietuvos krepšinio federacijos pasiūlymą vadovauti Kauno miesto pasirengimo 2011 m. Europos krepšinio čempionato darbo grupei. Be to, jis ir dirbdamas administracijos direktoriumi yra „Žalgirio“ arenos statybos projekto vadovas.

„Nutariau priimti šį pasiūlymą, atsižvelgdama į kompetenciją, patirtį ir šeimos bei frakcijos kolegų palaikymą. Man - tai didelis iššūkis ir išbandymas, didžiulė atsakomybė prieš visus miestiečius. Laukia jau pradėti ir nauji projektai, bus išlaikytas visų svarbių darbų tęstinumas“, - sakė E. Gudišauskienė.

E. Gudišauskienei tapus administracijos direktore, ji turės atsisakyti tarybos nario mandato ir kitų pareigų, susijusių su tarybos nario veikla.

E. Gudišauskienė, kuriai rugsėjo 19-ąją sukaks 41-eri, be anksčiau įgyto techninio išsilavinimo, turi Kauno technologijos universiteto suteiktą finansų vadybos magistrės laipsnį ir viešojo administravimo regionų plėtros magistro laipsnį.

Ji yra ištekėjusi, su vyru Fortūnatu augina sūnų Diną ir dukrą Gintarę. Abu yra moksleiviai.