Kalbantis su Tauragės rajono meru bei tarybos nariais paaiškėjo, kad sportą remianti rajono valdžia reprezentacinei miesto krepšinio komandai skiria vos 30 tūkst. litų — 10 kartų mažiau lėšų nei „Tauro“ futbolo klubui.

„Tarp krepšinio ir futbolo yra didžiulė nelygybė, todėl paprašėme, kad ji būtų ištaisyta, – apie susitikimą su Tauragės rajono valdžia pasakojo M. Balčiūnas. – Nesiūlėme, kad krepšiniui būtų skiriama tiek pat, nes futbolas Tauragėje užima labai tvirtas pozicijas. Tačiau miestas gali sau leisti krepšinio klubui per metus skirti bent 100 tūkst. litų. Šiemet to padaryti nepavyks, nes savivaldybės biudžetas suformuotas jau senokai. Bet rajono valdžia pažadėjo, kad kitų metų savivaldybės biudžete parama krepšiniui išaugs, o Tauragės komanda galės grįžti į NKL“.

Pasak M. Balčiūno, norint Tauragėje išlaikyti NKL rungtyniaujančią komandą, reikėtų surinkti 200 tūkst. litų. Savivaldybei skyrus pusę sumos, likusią dalį žada surinkti miesto verslininkai.

„Tokia padėtis mus tenkina ne visiškai — miestas šį sezoną liks be NKL komandos, tačiau kažką pakeisti jau per vėlu“, — apgailestavo LKF generalinis sekretorius.

LKF vadovai su Tauragės rajono politikais aptarė ir jaunųjų krepšininkų rengimo bei išlaikymo mieste perspektyvas. Du dešimtmečius gyvuojantis „Bremenos“ klubas yra parengęs ne vieną garsų krepšininką, tačiau visi jie baigę vidurines mokyklas išvykdavo studijuoti į kitus miestus.

Šaltinis
www.musukrepsinis.lt
www.musukrepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją