V.Valkiūnas įregistravo Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisas, kuriomis siūloma už didelį greičio viršijimą nebausti septynių parų administraciniu areštu su teisės vairuoti apribojimu pusei metų.

Piniginė bauda iki 1,5 tūkst. litų arba areštas gresia bemaž 166 kilometrų per valandą greičiu iš Vilniaus į Kauną skriejusiam Tautos prisikėlimo partijos frakcijos nariui V.Babiliui.

Todėl Seimas rudenį turės apsispręsti dėl šio parlamentaro teisinės neliečiamybės panaikinimo.

Dėl sutikimo suvaržyti V.Babiliaus laisvę generalinis prokuroras Darius Valys į Seimą kreipėsi rugpjūčio pradžioje. Šis prašymas turėtų būti svarstomas rugsėjį.

Pats V.Babilius taip pat žadėjo kreiptis į kolegas ir paprašyti kuo skubiau priimti sprendimą.

Bet jam už akių bando užbėgti V.Valkiūnas. Kelias frakcijas jau spėjęs pakeisti ir dabar į liberalcentristų gretas įsiliejęs politikas „Lietuvos rytui” aiškino nesiekiantis išsukti kolegos nuo jam gresiančių nemalonumų, nors ir neneigė, kad pateikti įstatymo pataisas jį paskatino „prisikėlėlio“ istorija.

V.Valkiūnas nemano, kad teikdamas pataisas, palankias į nemalonumus įsivėlusiam kolegai, jis elgiasi neetiškai: „Jis man nei draugas, nei giminaitis. Tiesiog kai Seimo narys susiduria su kokia nors nesąmone, turi veikti greitai ir efektyviai. Absurdas, kai už greičio viršijimą gali būti skiriamas areštas. Juk būna situacijų, kai lenkdamas sunkvežimį ar autobusą gali nepamatyti greitį ribojančio ženklo.”