Ar moterys gali degintis bei maudytis apnuoginusios krūtinę, diskutuojama Italijoje – čia dviejų paauglių mama įskundė paplūdimyje kremu krūtinę tepusią italę. Esą tai „trukdė“ jos 12 ir 14 metų sūnums.

Nors ir Lietuvoje vis daugiau moterų bendrame paplūdimyje išdrįsta nusimesti viršutinę bikinio dalį, pasirodo, už tai gali būti baudžiama.

„Jeigu baudos nesinori, išsirengti bendrame paplūdimyje nederėtų“, - DELFI aiškino Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis. Pasak M. Poimanskio, už nepadorų elgesį viešoje vietoje atsakomybė numatyta Administracinių teisės pažeidimų kodekse (ATPK).

Šįmet Klaipėdoje nusiskundimų dėl nusirengimo viešoje vietoje negauta.

Savivaldybė labiau susiduria su kita problema - pakeitus paplūdimių schemą ir iš moterų paplūdimio padarius bendrą, ten moterys dažnai tebesidegina nuogos. Praėjusiais metais savivaldybei su nuogalėmis teko pakariauti.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Albinas Strumyla teigė, kad šįmet nusiskundimų dėl nusirengimo bendrame paplūdimyje neteko girdėti. Policija susiduria su kita problema – vyrai, tyčia ar netyčia, mėgsta užklysti į moterų paplūdimį. Tokiu atveju kviečiama policija.

Pasak A. Strumylos, jei bendrame paplūdimyje kažkas išsirengė nuogai, galima kreiptis į policiją. Pareigūnai tokį „niekadėją“ administracine tvarka gali nubausti už viešosios tvarkos pažeidimą.