Liepos 30 – rugpjūčio 1 dienomis Klaipėdos laukia išties įdomi pažintis su ilgamete patirtimi paremtu ir gilias tradicijas puoselėjančiu senosios Europos festivalio žanru, pirmąkart pristatomu ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos valstybėse. Keturiose festivalio scenose visas tris šventės dienas savo pasirodymais „Stebuklų šalį“ kurs pripažintos artistų trupės iš 10 pasaulio valstybių, pradedant Australija, Japonija ir Izraeliu, baigiant kaimynais latviais ir lenkais.

Aukšto lygio meno spektakliai, kabaretas, pantomima, šokis, komedija, klounada, žongliravimas, akrobatika, kūrybinės dirbtuvės ir edukaciniai užsiėmimai vaikams bei suaugusiems, finaliniai ugnies ir muzikos šou – tik dalis „Stebuklų šalies“ dvasios, kurioje žiūrovai kviečiami tapti pagrindiniais veikėjais.

Vienu svarbiausių festivalio išskirtinumų organizatoriai įvardija jos programą – pastaroji sudaryta taip, kad lankytojas, patekęs į „Stebuklų šalį“, galės pats ją susikurti kiekvieną kartą savaip.

Festivalio tinklelį taip pat papildys „Švyturio menų doke“ įsikursianti populiaraus TV3 projekto „Lietuvos talentai 2010“ filmavimo aikštelė. Organizatoriai juokavo, jog kiekvieno talentingo „Stebuklų šalies“ lankytojo laukia galimybė ne tik stebėti didelio susidomėjimo sulaukusio šou filmavimus, bet ir tapti naująja projekto žvaigžde.

Dar viena netikėtumas – šiemet, pirmą kartą Jūros šventės istorijoje, „užsidegs“ naktinės festivalio šviesos. Naujoji kultūrinė erdvė „Švyturio metų dokas“ visus kvies nepalikti nutilusio miesto ir iki ryto tęsti šventinį siautulį Jūros šventės afterparty ne tik vidinėse Doko erdvėse, klausantis gyvo garso koncertų, bet ir vidinėje Doko lauko zonoje, ant marių krantinės įsikūrusiuose restoranuose, mėgaujantis lengvomis DJ‘ų miksuojamomis melodijomis.

Pirmajame Jūros šventės afterparty vakarėlyje liepos 30 d. žiūrovams bus dar kartą pristatytas įspūdingas projektas „NO Djs“ (Michael Jackson Smashed Up) su popkaralių genealiai įkūnijusiu jaunuoju Donatu Montvydu bei Viktoru Diawara Vee.

Antroji afterparty naktis pašvęsta tikram lietuviškam rokui ir jo vėliavnešiams legendiniams „Bix“. Ne itin dažnai koncertuojantys muzikantai žada surengti patį „rokiškiausią“ Jūros šventės koncertą, kuriame skambės geriausi grupės kūriniai.

PROGRAMA

Liepos 30 d. Penktadienis

“Memelio miesto” teritorija
17-22 val. „Stebuklų šalies“ vartų atidarymas. Tautodailininkų mugė. Edukacijos kiemas. Kūrybinės dirbtuvės.

„Švyturio menų dokas“
18–22 val. TV 3 projektas “Lietuvos talentai 2010”.

“Memelio miesto” teritorija
20–22 val. Tarptautinės gatvės cirko fiesta „STEBUKLŲ ŠALIS“. Didysis atidarymas – šou. Dalyvauja gatvės cirko trupės iš 10 pasaulio šalių (Japonija, Australija, Izraelis, Šveicarija, Ispanija, Prancūzija, Vokietija, Olandija, Latvija, Lietuva).

„Švyturio menų dokas“
24 val. „Švyturio menų dokas“ pristato „Jūros šventės afterparty“.
Programoje: „NO DJ’s“. Dalyvauja: V. Diawara („Skamp“), Donatas Montvydas ir kiti.

Liepos 31 d. Šeštadienis

“Memelio miesto” teritorija
8–22 val. „Stebuklų šalies“ vartų atidarymas. Tautodailininkų mugė. Edukacijos kiemas. Kūrybinės dirbtuvės.
13–22 val. Tarptautinės gatvės cirko fiestos „Stebuklų šalis“ trupių ir artistų pasisveikinimas Klaipėdos gatvėmis. Fiestos „Stebuklų šalis“ dalyvių programa - pasirodymai. Dalyvauja gatvės cirko trupės iš 10 pasaulio šalių (Japonija, Australija, Izraelis, Šveicarija, Ispanija, Prancūzija, Vokietija, Olandija, Latvija, Lietuva)

„Švyturio menų dokas“
14–22 val. TV3 projektas „Lietuvos talentai 2010“
24 val. „Jūros šventės afterparty“.
Programoje grupės „Bix“ koncertas.

Rugpjūčio 1 d. Sekmadienis

“Memelio miesto” teritorija
8–22 val. „Stebuklų šalies“ vartų atidarymas. Tautodailininkų mugė. Edukacijos kiemas. Kūrybinės dirbtuvės.

13–22 val. Tarptautinė gatvės cirko fiesta „Stebuklų šalis“ dalyvių programa - pasirodymai. Dalyvauja gatvės cirko trupės iš 10 pasaulio šalių (Japonija, Australija, Izraelis, Šveicarija, Ispanija, Prancūzija, Vokietija, Olandija, Latvija, Lietuva)

Didysis fiestos „Stebuklų šalis“ uždarymas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją