Kaip pažymima pranešime, Mokesčių ir rinkliavų ministerija ir FMPT per bendrą akcinės bendrovės "LUKoil" finansinės ir ūkinės veiklos patikrinimą nustatė, kad kompanijos vadovai nuslėpę dideles lėšas, vengdami mokėti mokesčius.

Per 1998-1999 metų veiklos patikrinimą nustatyta, kad lėšos buvo nuslepiamos susigrąžinant PVM už neva eksportuotus naftos produktus.

Kaip pažymima informacijoje, nuo 200 metų pradžios "LUKoil" dukterinių įmonių vadovybei iškeltos dar 9 baudžiamosios bylos.

"LUKoil" spaudos tarnyba, komentuodama pranešimą apie kompanijos vadovams iškeltas baudžiamąsias bylas, Naftos informacijos agentūrai pareiškė, kad per pastarąjį kompleksinį kompanijos "LUKoil" finansinės ir ūkinės veiklos patikrinimą Rusijos mokesčių institucijos neišaiškino jokių pažeidimų, susijusių su naftos produktų eksportu ir pridėtinės vertės mokesčio grąžinimu.

Spaudos tarnyba taip pat pranešė, kad valstybės biudžetas "LUKoil" už eksportuojamos naftos PVM grąžinimą skolingas 2,2 mlrd. rublių.

Tuo tarpu šiemet gegužės mėnesį naujasis Rusijos mokesčių ir rinkliavų ministras Genadijus Bukajevas įteikė kompanijos "LUKoil" vadovybei ministerijos įsteigtą "Sąžiningo mokesčių mokėtojo" prizą.