Jums reikės:
4 vnt. kriaušių (gerai sunokusių),
2 valg. šaukštų raudonųjų serbentų (be šakelių),
4 valg. šaukštų medaus,
3 žiupsnelių cinamono,
1 žiupsnelio šafrano,
4 lapelių melisos,
1 citrinos
Gaminimas:
Citriną nuplaukite, plonai nulupkite žievelę, perpjaukite pusiau ir išspauskite valgomąjį šaukštą sulčių. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite į 4 dalis ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Medų supilkite į nedidelį puodą, kuriame laisvai sutilptų kriaušės gabalėliai. Supilkite citrinos sultis, citrinos žievelę, cinamoną ir šafraną. Pakaitinkite kol užvirs ir virkite 2 min.
Sudėkite kriaušes ir troškinkite ant mažos ugnies, kol kriaušės taps pusiau permatomomis. Suberkite serbentus ir melisos lapelius.
Skanaus!