Pro prabangaus Manheteno buto langą skverbiasi paskutiniai popiečio saulės spinduliai. Beyonce vilki safyro mėlynumo berankovę suknelę ir batelius su įspūdingo aukščio ir plonumo kulniukais. Per pastaruosius keletą mėnesių ji susiž4rė šešis „Grammy“ apdovanojimus; vakarėlio Niujorke metu pristatė saldžius pikantiškus kvepalus „Beyonce Heat“, kurie sumušė visus žvaigždžių kvepalų pardavimo rekordus; su koncertniu turu „I am…“ apkeliavo pasaulį, tačiau jos veide - nė menkiausios nuovargio žymelės. „Esu varoma adrenalino!“ - sako ji su ryškiu teksasietišku akcentu žurnalui „Elle“. „Aš per daug laiminga, kad jausčiausi pavargusi.“

Nuo tada, kai prieš daugiau nei dešimtmetį išpopuliarėjo dainuodama grupėje „Destiny’s Child“, Beyonce pasiekė nepaprastai daug: dabar ji - 16-os „Grammy“ apdovanojimų laimėtoja, „Auksiniam gaubliui“ nominuota aktorė, „House of Dereon“ mados mūza, kvepalų kūrėja bei moteris, kuriai Jay-Z užmovė auksinį žiedelį.

Beyonce - grožio ikona, kuriai puikiai pavyksta laviruoti tarp itin seksualios moters bei geros mergaitės įvaizdžių: nesvarbu, ar elegantiškai dainuotų Obamos inauguracijos puotoje, blykčiodama metalu žvilgančiais nagais, ar koncertų metu šeltu scenoje kaip jos alter ego Sasha Fierce, vilkėdama futuristiškais Thierry Mugler kostiumais, ar Lady Gagos „Telephone“ videoklipe stebintų juodai dažytomis lūpomis. Tad net palengvėja sužinojus, kad kai tokia užsiėmusi žvaigždė galiausiai randa laiko numigti, ji susirango pataluose išsitepusi veidą kremu. „Einu miegoti nuo riebalų blizgančiu veidu“ - sako ji. „Tada aš visai nepanaši į žvaigždę.“

Kokius panašumus įžvelgiate tarp muzikos ir kvepalų?

Rašydama dainas stengiuosi, kad jos būtų jausmingos ir seksualios; kad šokių aikštelėje moterys jaustųsi nepriklausomos ir stiprios; kad galėtų sakyti tai, ką galvoja, ypač šnekėdamos su priešinga lytimi. To paties siekiau kurdama „Heat“. Pasipurškusios mėgstamu kvapu mes daug labiau pasitikime savimi.

Gal žinote paslapčių, kaip paslėpti nuovargio žymes?

Visada su savimi nešiojuosi akinius nuo saulės. O kartais vidinius akių kraštelius padažau auksiniais šešėliais - jie subtilesni už baltus, bet padeda atrodyti žvalesnei.

Kokias priemones naudojate, kad kūno oda spindi it aksomas?

Prieš koncertus tepuosi bronzantais.

Prieš koncertus pati darotės makiažą. Kodėl nesamdote visažisto?

Man tai padeda susikaupti ir įsigyventi į Sashos Fierce vaidmenį. Galiu prisėsti ir valandėlę pažaisti su kosmetika. Tai smagus ir atpalaiduojantis užsiėmimas. Prieš koncertinį turą mano makiažo meistrė man sukuria įvaizdį ir ant popieriaus nupaišo planelį, kur ką tepti.

Ar šukuosena ir makiažas padeda įsigyventi į filmo vaidmenį?

Labai. Ypač kai atlikau Ettos James vaidmenį filme „Cadillac Records“: užteko blondiniško peruko ir storų antakių, kad pasijusčiau visai kaip ji. Makiažas man labiausiai patinka tuo, kad truputį kitaip apvedus akis ar padažius lūpas, galima visiškai pakeisti ir požiūrį!

Kokios mažos gudrybės padeda puikiai atrodyti ant raudonojo kilimo?

Naudoju makiažo pagrindą ir daug pudros. Kad koncertuojant nenutekėtų tušas, renkuosi atsparų vandeniui. Arba prisiklijuoju dirbtines blakstienas.

Kai augote, jūsų mama turėjo kirpyklą. Ar išbandėte daug šukuosenų?

O, taip! Esu tikra, kad jai buvo neramu, nes nuolat ko nors prisigalvodavau. Kartą ėmiau ir nusikirpau kasas. Buvau mačiusi, kaip mama klijuoja dirbtines sruogas, tad neabejojau, kad pajėgs vėl priklijuoti ir kasas. Ačiū dievui, prieš kirpdama padalinau plaukus į keturias dalis ir nusikirpau tik dvi priekines uodegytes. Tad kurį laiką teko pavaikščioti su labai tankiais kirpčiukais.

Galbūt dėl to ir suaugusi nevengiate eksperimentuoti?

Nė neabejoju. Nuolat keičiu šukuosenas: tai iškarpau, tai nubalinu, tai nusižiūriu kokią madingą šukuoseną ir bandau ją atkartoti, nors neišmanau technikos. Prieš keletą savaičių pati nusirėžiau kirpčiukus ir juos pašviesinau. Mane išvydusi stilistė neteko žado: „Ką čia sugalvojai?!“ Man visai neblogai pavyko, nors reikėjo ši tą pakoreguoti. Dažnai juokauju, kad mano tikrasis pašaukimas - būti kirpėja.

Ar dažnai mankštinatės?

Niekada reguliariai nesportavau. Kai koncertas trunka dvi su puse valandos, užskaitau kaip sportą. Tad jei esu išvykusi į turą, papildomai nesimankštinu. Neseniai pradėjau lankytis Tracy Anderson sporto klube. Tai sunkus darbas!

Tracy Anderson garsi tuo, kad padeda suformuoti tobulą figūrą. Ar to siekiate?

Ne visai. Esu pakankamai patenkinta savo kūnu. Galbūt norėčiau lieknesnių rankų, bet sportuoju tam, kad palaikyčiau formą.

Ar laikotės specialios dietos?

Kaip čia pasakius… Tiesiog kasdien nevalgau makaronų. Nesistengiu numesti ar priaugti svorio, tačiau privalau mankštintis ir žiūrėti, ką dedu į burną. Aš ne iš tų, kurios valgo ir nestorėja. Pusryčiams užkandu dribsnių, per pietus renkuosi salotas, o vakarienei ką nors lengvo. Tačiau sekmadieniais leidžiu sau valgyti viską, ko tik noriu.

Dėl vaidmens filme „Svajonių merginos“ laikėtės griežtos klevų sirupo dietos. Ar sutiktumėte pakartoti?

Niekada. Svoris nukrito labai greitai, bet buvo sunku. Yra sveikesnių būdų sulieknėti. Tikrai nerekomenduoju.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją