Jaunimo ir vaikų psichologinės pagalbos linijų numerių suvienodinimas visoje Lietuvoje yra labai svarbus, nes pačių psichologinės pagalbos tarnybų žinomumas yra labai didelis, tačiau iki šiol atskiruose miestuose veikusius skirtingus telefono numerius buvo sunku įsiminti. Vieningi numeriai turėtų gerokai padidinti mūsų paslaugos prieinamumą ir efektyvumą”, - sakė LTPPTA valdybos narys P. Skruibis.

Apie bendrą “Jaunimo linijos” numerį nuo kitos savaitės informuos specialūs plakatai Lietuvos miestų viešojo transporto stotelėse. “Tikimės, kad maždaug per pusę metų jaunuoliai, kuriems aktualus šis numeris, jį įsimins”, - sakė P.Skruibis. Pasak jo, užmiršus reikiamos linijos numerį, jį gali priminti ir informacijos telefonai.

„Vaikų telefono linijos“ numeris, remiant Šiaurės Ministrų Tarybai ir Nyderlandų karalystės ambasadai, bus aktyviai reklamuojamas nuo 2004 m. pradžios. Informacinė medžiaga bus išsiųsta apie 2 tūkst. Lietuvos mokyklų, gydymo įstaigų bei nevyriausybinių organizacijų.

“Jaunimo linija”, ypač daug dėmesio skirianti savižudybių prevencijai, dirba nuo 16 iki 7 val., šeštadienį ir sekmadienį – visą parą. Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių “Jaunimo linijose” iš viso dirba virš 100 savanorių. Per metus šios tarnybos sulaukia per 41 tūkst. skambučių. “Vaikų telefono linija”, skirta spręsti įvairiausius vaikų ir paauglių rūpesčius, kiekvieną dieną galima prisiskambinti nuo 16 iki 21 val. Vilniaus ir Kauno tarnybos, kuriose dirba apie 40 savanorių, per metus sulaukia per 25 tūkst. skambučių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją