Pasak generalinio prokuroro pavaduotojo Gintaro Jasaičio, dokumentas perduotas Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimą (ONKT) departamento vyriausiajam prokurorui Algimantui Kliunkai, kuriam ir pavesta atsakyti Kikališviliui. Kokio atsakymo gali sulaukti prastą reputaciją turinčios organizacijos "XXI amžius" vadovas, A.Kliunka nekomentuoja.

Dienraščio žiniomis, be prašymų iškelti baudžiamąją bylą jį šmeižusiems asmenims, A.Aksentjevas-Kikališvilis prašo jį išbraukti iš Lietuvoje nepageidaujamų asmenų sąrašo, į kurį VSD iniciatyva jis buvo įtrauktas šių metų spalio 28 dieną. Nuolatinio leidimo gyventi Lietuvoje prašiusiam A.Aksentjevui-Kikališviliui buvo užkirstas kelias į Lietuvą ir galimybė pasimatyti su čia gyvenančia drauge Marina Timofejeva bei dukra Anastasija.

VSD užfiksuotuose telefoniniuose Kikališvilio ir stomatologės verslininkės Renatos Smailytės pokalbiuose skamba nedviprasmiški grasinimai VSD vadovui. Teisininkų nuomone, dėl to A.Aksentjevui-Kikališviliui bei R.Smailytei gali būti iškelta ir baudžiamoji byla.

Nuo pat skandalo pradžios spalio pabaigoje Generalinė prokuratūra gauna vis naujų prašymų pradėti ikiteisminius tyrimus. Kol kas vykdomi tik du - dėl Jurijaus Borisovo grasinimų šalies Prezidentui ir dėl jo vadovaujamos bendrovės "Avia Baltika" galimos finansinės ir ūkinės veiklos pažeidimų.

Praėjusią savaitę prokuratūra areštavo visas "Avia Baltikos" sąskaitas.