Prieš pusantro mėnesio Kėdainių apylinkės teismui nusprendus palikti laikinąsias apsaugos priemones Laimutei Stankūnaitei bendraujant su dukra, nepatenkintos motinos skundas pasiekė Panevėžį.

Ji prašė leisti matytis su vaiku pagal galiojusią taikos sutartį su Drąsiumi Kedžiu - kas antrą savaitgalį, per šventes, vasarą. Tačiau Panevėžio teisėjų kolegija L. Stankūnaitės skundą atmetė.

“Nepateikė svarių argumentų, kurie įrodytų, kad jos ir vaiko tarpusavio ryšiai dėl esamos laikinosios bendravimo tvarkos gali nutrūkti ar kad iki ginčo išsprendimo esmės -esama nustatyta bendravimo tvarka būtų žalinga vaikui”, - sakė Birutė Valiulienė, Panevėžio apygardos teismo teisėja.

L. Stankūnaitė mergaitę matys kaip iki šiol - dalyvaujant specialistams dukart per savaitę po dvi valandas. Anot Panevėžio apygardos teismo, ši nutartis neskundžiama iki kol bus priimtas sprendimas civilinėje byloje dėl mažametės gyvenamosios vietos.

Globėjos Neringos Veckienės skundą Panevėžyje ketinama nagrinėti po dviejų savaičių. Teismo kolegija skubos tvarka yra sustabdžiusi Kėdainių teismo sprendimą mergaitę grąžinti motinai.

Nenorėdami, kad mažametė būtų perduota motinai, jos tėvo Drąsiaus Kedžio šalininkai blokavo išvažiavimą iš globėjos namų, o antstoliui neleido įteikti teismo nutarties Neringai Venckienei.