Ikiteisminis tyrimas truko dvejus metus, į vieną baudžiamąją bylą buvo sujungti 52 ikiteisminiai tyrimai iš įvairių Lietuvos rajonų. Tyrimo metu buvo nustatyta, kad sulaikytieji asmenys pasikėsino apvogti ar apvogė 5 bankomatus, vogė iš parduotuvių, garažų, sandėliukų, ūkinių bendrovių, spaudos kioskų, traukinių.

Įtariamieji vogdavo viską, ką rasdavo ar pasitaikydavo po ranka: cigaretes, maisto produktus, alkoholį, daržoves, kurą, motociklus, žoliapjoves. Vien iš ūkinių bendrovių įtariamieji pavogė įvairių chemikalų ir herbicidų už daugiau nei 40 tūkst. litų. Iš viso jų padaryti nuostoliai siekia 600 tūkst. litų. Nusikaltimus įtariamieji vykdė Kauno mieste, Jonavos, Kauno, Kėdainių, Raseinių, Panevėžio ir Radviliškio rajonuose. Vykdyti nusikaltimų įtariamieji važiuodavo pavogtas automobiliais. Tam tikslui buvo pavogta 12 įvairių markių automobilių.

Pasak NNTS viršininko Raimondo Baltaduonio, operatyvinis tyrimas buvo pradėtas dar 2008 metais, kai buvo nustatyta, kad Kauno apskrityje užregistruotas bankomatų vagystes gali vykdyti kelių asmenų grupė. Įtariamieji buvo sulaikyti kartu su Radviliškio rajono policijos pareigūnais 2009 metų vasario, kovo mėnesį. Tai vienas sėkmingiausių šiais metais baigtų tokios didelės apimties tyrimų.

Visiems šešiems pareikšti įtarimai dėl didelės vertės turto vagysčių. Už tai gali būti baudžiama laisvės atėmimu iki septynerių metų. Trys iš įtariamųjų – R. A. (45 m.), A. G. (28 m.) ir E. P. (27 m.) iki šiol suimti, kitiems skirtos kitos kardomosios priemonės.

Penktadienį Kauno apygardos prokuratūros prokurorai šią bylą perduoda nagrinėti Kauno apylinkės teismui.