Laiške rašoma apie pavojingą virusą, kuris slepiasi "sulfnbk.exe" byloje. Laiško autoriaus teigimu, šio viruso neatpažįsta jokia antivirusinė programa, kadangi jis nėra aktyvuotas. Viruso aktyvavimas įvyks birželio 1 dieną, kai "užkrėstų" kompiuterių diskiniai kaupikliai neva bus "suformatuoti". Gavusieji laišką raginami nedelsiant surasti ir ištrinti minėtą bylą.

"Kaspersky Lab" teigimu, perspėjimas yra melagingas, o byla "sulfnbk.exe" iš tikrųjų gali būti daugelio vartotojų, naudojančių "Microsoft Windows" operacinę sistemą, kompiuteriuose, nes tai yra viena iš šios operacinės sistemos sudėtinių dalių. Ištrynus šią bylą OS gali veikti nestabiliai.

Tikimybė užkrėsti šią bylą kokiu nors virusu yra ne ką didesnė nei kitų.

Informacijos portalas "SecurityPortal.com" teigia, jog laiško autoriaus kompiuteris iš tikrųjų buvo užkrėstas gana paplitusiu virusu "Magistr", kuris slėpėsi sisteminėje byloje "sulfnbk.exe". Tikėtina, jog nukentėjęs "geradaris" iš tikrųjų norėjo tik perspėti apie virusą, todėl ir sukūrė šį laišką.

Tačiau skirtingai nei parašyta laiške, nebūtinai ši byla gali turėti savyje nurodytą virusą, o sekant laiško instrukcijomis ir "gydant" kompiuterį (ištrinant "sulfnbk.exe") galima tik sutrikdyti operacinės sistemos darbą.