"Lietuvai gresia ne Rusijos nusikaltėliai, o šią šalį valdanti partija, kitaip sakant, Liubiankos žmonės" - Lenkijos dienraščiui sakė Tėvynės sąjungos narys V.Landsbergis pridurdamas, kad, jo nuomone, dėl skandalo Prezidentas turėtų atsistatydinti.

Jo nuomone, Lietuvai atskleidžiant prezidento aplinkos ryšius su Rusijos nusikaltėliais didelę paramą suteikė JAV specialiosios tarnybos, nors, pasak V.Landsbergio, ir Lietuvos valstybės saugumo departamentas dirba labai gerai.

"Amerikiečiai paprašė mūsų specialiųjų tarnybų įspėti prezidentą apie tai, kas vyksta jo aplinkoje, tačiau R.Paksas į tai nesureagavo" - tvirtina V.Landsbergis.

"Paksogeitas" galėjo būti pavojingas tuo atveju, jeigu visi atskleisti faktai paaiškėtų ateinančių metų kovo ar balandžio mėnesiais - Lietuvos stojimo į ES ir NATO išvakarėse, nes tada kokia nors šalis galėtų įšaldyti Lietuvos narystės sutarties ratifikavimą", - mano Seimo narys.

Dienraščiui V.Landsbergis teigė, kad "Rusijos specialiųjų tarnybų tikslas - dominuoti buvusiose posovietinėse teritorijose, kokia nors forma pririšti kaimynus prie Rusijos, tai bandoma padaryti Ukrainoje ir Gruzijoje".

Daugelis Lenkijos dienraščių pirmadienį taip pat praneša apie R.Pakso populiarumo nuosmukį.