Bomba sprogo ant šaligatvio prie Apeliacinio teismo pastato miesto centre. Per sprogimą nukentėjo du policininkai ir keturi kaliniai.

"Sprogimas įvyko 13 val. 15 min. vietos (12 val. 15 min. Lietuvos) laiku. Per jį buvo sužeisti du policininkai ir keturi kaliniai. Bomba buvo padėta tiesiai priešais teismo rūmus", - sakė policininkas Saddamas Abedas Ali (Sadamas Abedas Alis).

Kitas policijos pareigūnas Ali Mahalas (Alis Mahalas) pasakojo, kad incidentas įvyko tuo metu, kai nuo teismo rūmų turėjo pajudėti autobusas su 16 kalinių, kurie turėjo būti vežami į vakarinėje Bagdado dalyje esantį Abu Gharibo kalėjimą. Autobusą turėjo lydėti du visureigiai "Humvee" .

Sprogimas nugriaudėjo kaip tik tuo metu, kai kaliniai buvo sodinami į autobusą, pasakojo A.Mahalas ir pridūrė, kad po jo belaisvius turėję lydėti JAV kariai pradėjo šaudyti.

Nuo sprogimo išdužo teismo pastato langai. Vietoje, kurioje buvo padėta bomba, liko didžiulė duobė.

Pastaraisiais mėnesiais, partizanams suintensyvinus kampaniją prieš JAV vadovaujamas pajėgas ir koaliciją remiančius irakiečių pareigūnus, pavyzdžiui, policininkus, Bagdade įvykdoma daug tokių išpuolių.