Kaip rašo "Lietuvos žinios", laikinai generalinio prokuroro pareigas einančio Raimondo Petrausko teigimu, ketvirtadienį jis buvo išsikvietęs K. Betingį aptarti susiklosčiusios padėties po netikėtos vadinamosios Kauno pedofilijos bylos atomazgos.

Paklaustas apie raginimą Kauno apygardos vyriausiajam prokurorui K. Betingiui atsistatydinti, R. Petrauskas tai patvirtino: "Daviau K. Betingiui dieną apsispręsti, pasiūliau jam kitas pareigas". Nes, pasak R. Petrausko, "kai nugali komanda, laimi žaidėjai, o kai komanda pralaimi, pralaimi ir treneris".

Kauno apygardos prokuroras teigė, kad per pokalbį laikinasis generalinis prokuroras pareiškė gavęs nurodymą "K. Betingį pašalinti iš sistemos". "Taip nebuvo", - "Kauno dienai" kategoriškai paneigė R. Petrauskas.

Paklaustas, kodėl K. Betingis pasakoja kitaip, laikinasis Generalinės prokuratūros vadovas atsakė, jog "gal jis nori būti auka, nežinau, situacija tokia, kad pas mus aukos mylimos".

Pasak R. Petrausko, nepasitikėjimas K. Betingiu esą atsirado dėl jo prasto darbo - pedofilijos byla buvo tirta blogai, dvigubos žmogžudystės byloje taip pat neaišku, kas daryta ir kaip daryta.

Ne K.Betingio atsakomybė?

Tuo metu pats K. Betingis teigia: "Man buvo pasakyta: "Gavau nurodymą atleisti tave iš pareigų". Konkretūs nusižengimai man net nebuvo nurodyti. Tik paaiškinta, jog taip reikia dėl šventos ramybės, kad nebūtų visuomenės nepasitenkinimo. Esą reikia, kad iš viso išnykčiau iš prokuratūros sistemos".

K. Betingis penktadienį teigė norįs išgirsti motyvus ir argumentus, kodėl turi atsistatydinti. Jis atskleidė, kad jo motyvai dvigubos žmogžudystės byloje nebuvo galutiniai, o į pagrindinio įtariamojo paiešką jis kišosi tik asmenine iniciatyva.

Pasak K. Betingio, pernai tuometinis generalinis prokuroras Algimantas Valantinas spalio 5-osios įvykiams tirti sudarė specialią grupę iš Generalinės prokuratūros, policijos ir Kauno apygardos prokuratūros pareigūnų, o jai vadovauti paskirtas prokuroras Egidijus Palaima, bylos kontrolė pavesta vienam iš K. Betingio pavaduotojų Vladimirui Kokoškinui, kuris turėjo koordinuoti veiksmus su tiesioginiu viršininku Generalinėje prokuratūroje Algimantu Kliunka.

Būtent Generalinėje prokuratūroje, anot K. Betingio, buvo priimami galutiniai šios bylos sprendimai.

Keistos versijos

Tuo tarpu tiek D. Kedžio artimieji, tiek jo draugas ir buvęs asmens sargybinis Albertas Žilius neabejoja, jog pedofilijos skandalą sukėlęs garliaviškis buvo nužudytas, primena "Lietuvos rytas". Vyriškio artimųjų tvirtinimu, jie ant veido matę smurto žymių ir nepasitiki Lietuvos ekspertų išvadomis dėl jo mirties priežasčių.

Pastarąjį pusmetį Graikijoje gyvenęs A. Žilius taip pat neabejoja nužudymo versija ir tvirtina pats tapęs Lietuvos specialiųjų tarnybų taikiniu. Atėnų bare D. Kedžio bičiulis esą buvo apsvaigintas vaistais, o vėliau lietuviškai kalbėję užpuolikai jį sumušė, patikrino mobiliuosiuose telefonuose buvusius įrašus ir paliko pakelėje.

Bėglio artimieji kelis kartus atvirai dėstė, esą D. Kedys pareigūnų buvo sulaikytas maždaug prieš mėnesį ir kalinamas slaptame kalėjime, po to esą nutarta jį nužudyti, nes gyvas jis Lietuvoje dar ilgai būtų kaitinęs aistras ir kėlęs sumaištį.