“Įdomu, kad net patys vilniečiai mažai žino, kad sostinėje šalia Lukiškių aikštės ir Baltojo tilto yra Vašingtono aikštė”, sako naujosios galerijos direktorė A. Žukienė. Šis pavadinimas suteiktas 1996-siais Lietuvoje apsilankius JAV valstybės sekretorei Madeline Albright. Ta proga prie aikštės fontano buvo pastatytas Lietuvos ir Amerikos draugystės atminimo akmuo.

“Naujoji galerija bus ir Lietuvos, ir tarptautinis menų židinys, o jos ženklas - mėlyna žvaigždė yra universalus, dinamiškas, viltingas simbolis”, sako A. Žukienė, vadovaujanti galerijai, įkurtai stalinistinio Mokslininkų namo pirmajame aukšte.

“Vašingtono aikštės galerijos” atidarymo proga eksponuojama S. Teitelbaumo kūryba, neseniai sėkmingai pristatyta Paryžiuje, Lotynų kvartalo galerijoje.

Naujosios galerijos įėjimą Lukiškių gatvėje žymi V.Žuko dailininko sukurtas spalvingas keramikos pano su galerijos simboliu – mėlyna žvaigžde ir galerijos užrašu, be to, autorius iš pusės tūkstančio skirtingų formų ir įvairiai glazūruotų keramikos plytelių sukūrė laiptus iš gatvės, vedančius į ekspozicijos salę.

Galerijos direktorė sako, kad jau trečius metus šio namo mansardoje veikianti “V. Žuko dailės galerija” išliks, tačiau ji labiau pritaikyta ne komercijai, bet įvairiems renginiams – čia dažnai vyksta menų šventės, kultūros ir politikos žmonių diskusijos, užsienio delegacijų priėmimai.

“Norime, kad “Vašingtono aikštės galerija” būtų tikros kultūrų draugystės vieta, be jokių ideologinių prietarų – kaip lygūs su lygiais čia bus sutikti lietuviai, amerikiečiai ir prancūzai, arabai ir žydai, čečėnai ir rusai – svarbiausia, kad šių žmonių menas būtų tikras, originalus, kokybiškas”, - sako dailininkas ir žurnalistas V. Žukas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją