Dyzelino sudėtyje yra biokomponentų, kurie padeda taupyti kuro sąnaudas ir saugoti aplinką. Priedai „D Fortis“ mažina kuro sąnaudas iki 2 proc. ir dėl to sumažėja į aplinką išmetamųjų dujų kiekis.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos duomenimis, 2008 m. Lietuvoje iš viso į atmosferą buvo išmesta 1,5 mln. tonų CO2 dujų. Preliminariais duomenimis, 2009 metais Lietuvos CO2 emisijų apimtys išliko panašios. Jos susidarė dėl transporto, pramonės ir kitų verslo sektorių bei namų ūkių veiklos.

„Vertinant visos Lietuvos mastu, „Statoil“ sutaupytos CO2 sudaro tik nedidelę dalį – apie 1,2 proc. visų Lietuvos emisijų, tačiau aplinkosaugos srityje net ir smulkmenos yra svarbios, nes jos prisideda prie gamtos tausojimo, išteklių taupymo ir kokybiškesnės aplinkos kūrimo“, – sakė „Lietuva Statoil“ Aplinkosaugos ir saugumo vadovas R. Gineitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją