Vilniaus "Sakalai" - Kauno "Žalgiris" 83:101 (15:28, 35:24, 16:23, 17:26).

Mačas prasidėjo pakankamai atkakliai. Pirmąsias keturias minutes "Sakalai" su žymiai stipresniais oponentais žaidė kaip lygūs su lygiais. Pirmajam kėliniui įpusėjus iniciatyvą į savo rankas perėmė kauniečiai. Jie ėmė po truputį didinti persvarą ir pasibaigus pirmai dešimties minučių atkarpai pirmavo jau 13 taškų.

Antras ketvirtis labai nesėkmingai susiklostė svečiams. Pusė kėlinio "Žalgiris" dar neturėjo rimtų problemų ir pirmavo 8-10 taškų skirtumu, tačiau vėliau "Sakalai" ėmė vytis ir besibaigiant pusei rungtynių laiko išlygino rezultatą 50:50. Paskutinėmis sekundėmis dvitaškį spėjo pataikyti E.Cota ir tai leido kauniečiams eiti ilsėtis dar turint šiokią tokią persvarą prieš priešininkus.

Trečias kėlinys prasidėjo dviem A.Sabonio blokais, po kurių jis dar įmetė ir 2 taškus. Tačiau "Sakalai" varžovams neleido atitrūkti ir surengę dvi kontratakas sumažino deficitą iki minimumo - 1 taško. Neužilgo puikiai prieš Sabonį sužaidė R.Matulis. Jis sugebėjo įmesti 2 taškus ir privertė prasižengti "Žalgirio" milžiną. Nepatenkintas teisėjų sprendimu, supykęs, prieš Matuliui metant baudos metimą Arvydas įdėjo kamuolį į krepšį ir už šį veiksmą buvo nubaustas technine pražanga. Vis dėlto šis momentas svečių nepalaužė ir jie vėl susigrąžino iniciatyvą bei persvarą į savo rankas.

Paskutinis ir lemiamas ketvirtis niekuo ypatingu nepasižymėjo. Kauno žaidėjai atsigavo po šoko trečiame kėlinyje ir ėmė didinti persvarą, kuri po truputį augo iki pat finalinės sirenos.

Nugalėtojų ekipoje geriausiai sekėsi D.Šalengai, kuris pelnė 17 taškų, Jam neblogai talkino M.Timinskas (16 tšk.) ir T.Beardas (15 tšk., 10 atk. kam.). Nemažiau svarbūs buvo ir kitų krepšininkų indėliai į pergalę: M.Beričius 14 taškų, S.Serapinas 13, A.Sabonis 12 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), E.Cota 10 (5 rez. perd.). Vieninteliai Paulius Jankūnas ir Artūras Javtokas nesurinko dviženklio taškų skaičių. Abiejų puolėjų sąskaitose po 2 taškus.

Šeimininkams, kurie žalgiriečiams pagal atkovotus kamuolius nusileido 31 prieš 34, 21 tašką įmetė M.Česnauskis, 13 pridėjo E.Kučiauskas (6 atk. kam.), 11 - G.Vileita, po 10 - R.Matulis (13 atk. kam.) bei R.Skaisgirys, 9 - M.Sakalauskas.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją