Galite naudoti bet kokį nesunkiai besilydantį sūrį. Skaniausia maišyti tarkuotus čedaro ir mocarelos sūrius.

4 didelėms kesadilijoms reikės:

350 g bulvių,
½ smulkiai kapoto svogūno,
1 skiltelės smulkinto česnako,
200 g smulkiai pjaustytos rūkytos dešros,
žiupsnelio smulkintų čiobrelių,
druskos ir maltų juodųjų pipirų,
4 didelių tortilijų,
400 g tarkuoto sūrio,
alyvuogių aliejaus.

Gaminimo būdas:

1. Supjaustykite bulves vienodo dydžio gabalėliais ir pakepkite, kol suminkštės. Tada jas supjaustykite 1 cm kubeliais. Pakepinkite svogūną, sudėkite česnaką ir pakepinkite dar 3 min. Sudėkite dešrą ir bulves, sumažinkite ugnį ir pakepinkite 5 min. Įmaišykite čiobrelius, druską ir pipirus.

2. Pusę tortilijos ploto padenkite gauta dešros ir bulvių mase, pabarstykite tarkuotu sūriu.

3. Perlenkite tortiliją pusiau, kad būtų pusmėnulio formos. Patepkite tortiliją trupučiu aliejaus, kad nepriliptų, ir iš abiejų pusių paskrudinkite įkaitintoje keptuvėje. Taip pakepinkite visas tortilijas.

4. Tortilijas supjaustykite trikampėliais ir patiekite su mėgstamu padažu. 

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)