Dalyvauti konkurse dokumentus buvo pateikę 11 pretendentų. Pagal priėmimo į valstybės tarnautojo pareigas tvarką, konkursą laimėjęs asmuo žemės ūkio ministro įsakymu skiriamas į pareigas ne anksčiau kaip po trijų darbo dienų pasibaigus konkursui.

Būsimasis NMA direktorius Valentinas Miltienis yra gimęs 1960 metų spalio 22 dieną. V. Miltienis 1982 m. baigė Vilniaus valstybinį universitetą Ekonominės kibernetikos ir finansų fakultetą, įgijo ekonomisto kvalifikaciją. Gerai moka anglų ir rusų kalbas. Nuo 2000 m. dirba Nacionalinėje mokėjimo agentūroje prie Žemės ūkio ministerijos Finansų ir apskaitos departamento direktoriumi.

Pasak žemės ūkio viceministrės Dalios Miniataitės, prasidėjus finansiniams skandalams Nacionalinėje mokėjimo agentūroje, Lietuva kelis mėnesius atsiliko spręsdama SAPARD ir kitų būsimų projektų klausimus. Konkursą į NMA direktoriaus pareigas laimėjęs V. Miltienis turi gerą patirtį tarptautinėje finansinės veiklos srityje, žino žemės ūkio specifines problemas.

Kita vertus, viceministrė D. Miniataitė nepaneigė to fakto, kad ankstesnis V. Miltienio darbas buvusio NMA direktoriaus E. Čijausko komandoje gali jam kelti nemažai įvairių nepatogumų.

ELTA primena, kad NMA yra įsivėlusį į ne vieną finansinį skandalą dėl neskaidraus Europos Sąjungos paramos lėšų skirstymo. Pavyzdžiui, Jonavos rajone fiktyviai veikianti bendrovė sugebėjo iš NMA gauti didžiulę pinigų sumą. Specialiųjų tyrimų tarnyba tiria ir daugiau su finansinėmis aferomis NMA susijusių faktų.