Būtent dėl operatyvinių veiksmų galimo neteisėtumo pasiklausant pokalbių VVKT vadovė skundė Vilniaus miesto trečiojo apylinkės teismo nuosprendį. Be to, valstybės tarnautoja nurodė, kad pirmosios instancijos teismas netinkamai vertino įrodymus ir nepagrįstai priėmė apkaltinamąjį nuosprendį.

Su tokia nuteistosios pozicija nesutiko valstybės kaltinimą palaikęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Mindaugas Barkauskas, o bylą apeliacine tvarka išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas antradienį konstatavo, kad A. Kulčickienė-Gutienė pagrįstai pripažinta kalta dėl nusikalstamų veikų, o byloje esantys įrodymai yra patikimi.

Apkaltinamasis nuosprendis VVKT vadovei įsiteisėjo nuo jo paskelbimo - A. Kulčickienei-Gutienei teismas skyrė 40 MGL (5,2 tūkst. Lt) baudą bei 3 metus uždraudė dirbti valstybės tarnyboje. Be to, iš farmacininkų kontrolierės nuspręsta konfiskuoti 595,90 Lt, kurie buvo gauti iš nusikalstamos veikos.

Leidimą klausytis A. Kulčickienės-Gutienės pokalbių Šiaulių apygardos teismas išdavė vos tik ji pradėjo vadovauti tarnybai.

A. Kulčickienei-Gutienei pareikšti kaltinimai buvo susiję su jos anglų kalbos žinių tobulinimu.

Užpraėjusių metų balandį VVKT viršininkė savo pavaldžiam darbuotojui nurodė kreiptis į vertimų biurą „Vertimai“ dėl paslaugų suteikimo – išversti jos įvairius asmeninius dokumentus bei juos pavirtinti pas notarą. Kai darbai buvo atlikti, A. Kulčickienė-Gutienė nurodė paskelbti, jog farmacininkus prižiūrinti tarnyba ateityje ketina pirkti vertimo paslaugas, nors jos jau buvo nupirktos.

Vienas įstaigos darbuotojas užpildė dokumentus, kad esą atliko vertimo paslaugas teikiančių bendrovių apklausą ir nusprendė, jog pigiausiai paslaugas gali pasiūlyti bendrovė „Vertimai“. Už asmeninių dokumentų vertimo paslaugas 595,90 Lt sumokėjusi A. Kulčickienė-Gutienė šias lėšas atgavo iš VVKT.

Be to, tuometis bendrovės „Kalbos mokykla“ darbuotojas Paulius Norkūnas A. Kulčickienę-Gutienę mokė anglų kalbos ir, kaip teigiama kaltinamajame akte, sutarta, kad ši įmonė laimės VVKT konkursą anglų kalbos žinioms tobulinti Didžiojoje Britanijoje.

Kai konkursas buvo paskelbtas, jame be bendrovės „Kalbos mokykla“ dalyvavo dar dvi įmonės. Pasibaigus konkursui A.Kulčickienė-Gutienė atplėšė vokus ir pamačiusi, kad mažiausią kainą pasiūlė ne „Kalbos mokykla“, esą šios bendrovės darbuotojui P. Norkūnui nurodė pateikti kitą pasiūlymą už mažiausią kainą.

Kai buvo pateikta, kad anglų kalbos kursai kainuos 19 tūkst. 950 litų, VVKT viešųjų pirkimų komisija „Kalbos mokyklą“ paskelbė konkurso nugalėtoja, netrukus buvo sudaryta ir sutartis.

Pasak prokuroro, „Kalbos mokyklai“ buvo suteiktas pranašumas prieš kitas bendroves bei pažemino valstybės bei valstybės tarnautojo vardą.