Manoma, jog po sėkmingos operacijos narkotikų apyvarta gerokai sumažės, o kokaino kainos Britanijos gatvėse šoktels.

"Tai didžiausia šalies istorijoje kovos su narkotikais operacija ir stambiausias sunaikintas kartelis, - teigė Londono metropoliteno policijos būriui "Flying Squad" vadovaujanti vyriausioji policijos inspektorė Sharon Kerr (Šaron Ker). - Jis milžiniškas".

Per Londone trečiadienio rytą surengtus 23 reidus sulaikyta dešimt vyrų ir dvi moterys. Dvejus metus vykdyto tyrimo dėl prekybos kokainu ir pinigų plovimo paskutiniame etape Londone dalyvavo daugiau kaip 100 pareigūnų. Tuo pat metu policija vykdė operaciją Kolumbijoje. Čia atlikti 25 reidai.

Britų pareigūnai per spaudos konferenciją sakė, kad Kolumbijos policija jau sulaikė 15 žmonių, bet suimtųjų gali daugėti, nes ginkluoti pareigūnai tęsia paieškas šalyje.

Per paskutinius šešis mėnesius Metropoliteno policija, vykdydama tyrimą, jau sulaikė 20 žmonių bei konfiskavo kokaino, kurio vertė gatvėse siekia daugiau kaip 20 mln. svarų (daugiau kaip 100 mln. litų), ir du milijonus svarų grynųjų pinigų.

Sh.Kerr teigimu, trečiadienio operacijoje siekta sulaikyti kartelio vadeivas.

Pasak pareigūnės, nusikalstama grupuotė per Britaniją išplovė milijonus svarų, daugiausiai per valiutų keityklas. Vienas iš trečiadienį apieškotų objektų buvo tokia kartelio kontroliuojama keitykla.

Pasak britų policininkų, operacija gali komplikuoti prekybą narkotikais ne tik Britanijoje, bet ir Jungtinėse Valstijose, Ispanijoje ir Kolumbijoje.