6 porcijoms reikės:

2 nedidelių baklažanų (900 g), supjaustytų kubeliais,
alyvuogių aliejaus kepimo skardai patepti,
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus,
1 susmulkinto svogūno,
4 skiltelių česnako (išspausto arba susmulkinto),
1 raudonosios paprikos, pjaustytos šiaudeliais,
1 žaliosios paprikos, pjaustytos šiaudeliais,
3 vidutinio dydžio cukinijų, pjaustytų kubeliais,
1 indelio (850 ml) konservuotų, pomidorų savo sultyse,
1 valg. šaukšto džiovintų raudonėlių,
¼ arbat. šaukštelio druskos,
¼ arbat. šaukštelio pipirų,
¼ stiklinės šviežių, smulkintų petražolių,
¼ stiklinės šviežių, smulkintų bazilikų.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Sudėkite baklažanų kubelius į kepimo indą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 20 min, kol suminkštės. Iškepusius baklažanus išimkite iš orkaitės.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Suberkite smulkintus svogūnus ir pakepkite 2 min., suberkite česnakus ir dar pakepkite 1 min. Suberkite supjaustytas raudonąją ir žąliąją paprikas, kubeliais pjaustytą cukiniją ir troškinkite, kol suminkštės apie 10 min. Supilkite konservuotus pomidorus, raudonėlius, druską, pipirus ir troškinkite dar 10 min.

3. Suberkite keptus baklažanus ir patroškinkite dar 10 min. Įpilkite likusį alyvuogių aliejų, bazilikus, viską gerai išmaišykite. Daržovių troškinį patiekite karštą arba kambario temperatūros.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją