Trys iš penkių susišaudyme dalyvavusių užpuolikų žuvo, pranešė ji, remdamasi šalies Vidaus reikalų ministerijos pareiškimu.

"Du kovotojai pasidavė, trys iš jų buvo nukauti", - sakoma pareiškime. Jame taip pat nurodoma, kad dar keturi policininkai buvo nesunkiai sužeisti.

"Jie planavo surengti teroristinę operaciją ir buvo ginkluoti automatais bei rankinėmis granatomis. Jie nepakluso nurodymui pasiduoti ir pradėjo šaudyti į saugumo pajėgas", - sakoma pareiškime.

Kiek anksčiau savo pavardės nenorėjęs skelbti Saudo Arabijos pareigūnas agentūrai "Reuters" buvo pranešęs apie dviejų policininkų žūtį per įkaitų išlaisvinimo operaciją. Jis sakė, kad užpuolikai buvo paėmę kelis įkaitus, tačiau saugumo pajėgos visus juos išlaisvino.

Kitas Saudo Arabijos pareigūnas sakė, kad kol kas neaišku, ar užpuolikai prievarta laikė žmones ligoninėje, ar jie ten atsidūrė savo noru slėpdamiesi nuo kulkų.

Pasak pareigūno, tarp suimtųjų yra vienas Saudo Arabijos pilietis, kuris yra įtrauktas į 19-os ieškomų "al Qaeda" narių sąrašą.

Šis sąrašas buvo paskelbtas gegužės pradžioje, likus maždaug savaitei iki išpuolių Rijade, per kuriuos žuvo 35 žmonės ir kurių organizavimu įtariamas Osamos bin Ladeno vadovaujamas tinklas "al Qaeda". Po šių išpuolių saugumo pajėgos ėmėsi griežtesnių priemonių prieš musulmonų kovotojus ir nuo to laiko suėmė daugiau nei 200 įtariamųjų bei konfiskavo daug ginklų ir pinigų.

Skurdi Džizano provincija laikoma ginklų kontrabandininkų ir musulmonų kovotojų citadele. Iš Džizano buvo kilę keli iš penkiolikos 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro išpuolius Jungtinėse Valstijose įvykdžiusių savižudžių lėktuvų užgrobėjų.

Vašingtonas daro didžiulį spaudimą Saudo Arabijai aktyvia kovoti su teroristais ir likviduoti visas šalyje veikiančias "al Qaeda" kuopeles.