"Turiu pasakyti, kad nesuklydau prieš keturis metus balsavęs už jūsų partiją. Galiu atvirai pasakyti, jog nesigailiu šio sprendimo", - cituoja naujienų agentūra "Intefax" prezidento kalbą, pasakytą per didžiausios Kremliaus politiką palaikančios partijos "Vieningoji Rusija" suvažiavimą.

Iki šiol prezidentas vengė palaikyti kurią nors vieną partiją, tačiau šeštadienį jis pareiškė, kad "Vieningoji Rusija" yra neabejotina Rusijos politikos lyderė.

V.Putino pasirodymas suvažiavime buvo netikėtas, tačiau jau praėjusią savaitę jis erzino opoziciją, palaikydamas šios partijos kandidatus Sankt Peterburge ir Čečėnijoje.

"Vieningoji Rusija" apžvalgininkų dar vadinama "jėgos partija", nes jos nariais yra vidaus reikalų ministras, Maskvos meras ir daug kitų aukštų šalies pareigūnų. Šiuo metu populiarumu ji varžosi tik su komunistais.

"Vieningoji Rusija" buvo įkurta prieš 1999 metų rinkimus į Rusijos Dūmą, kuriuos stipriai įtakojo V.Putino pasirodymas politinėje scenoje.

"Partija įrodė, kad nebuvo sukurta tik rinkimams laimėti, bet ilgai ir efektyviai dirbti", - "Interfax" cituoja Rusijos prezidento žodžius.