Tyrimai rodo, kad pavasarį mūsų organizmams paprasčiausiai trūksta geležies. Čia mums padės tinkama mityba: saulėgrąžų sėklos, sojos pupelės, natūralūs ryžiai, burokėliai, jautiena, viso grūdo duona.

Nereikėtų pamiršti, kad geležį su maistu organizmas gali pasisavinti tik tada, kai turi pakankamai magnio. Tad reikėtų valgyti riešutus, kviečių gemalus, natūralius ryžius, kopūstus.

Jeigu jaučiate artėjant nuovargį ir slogią nuotaiką, valgykite citrusinius vaisius, raugintus kopūstus ir žaliąsias paprikas. Gerkite erškėtuogių arbatą, šaltalankių sultis, sumažinkite mėsos kiekį savo racione, atsisakykite arba bent mažiau vartokite alkoholio ir nikotino.

Padės vitaminų kokteilis: 6 šaukštus pankolių sulčių, 6 šaukštus šaltalankių sulčių ir 1 šaukštą citrinų sulčių sumaišykite su stikline šviežiai spaustų apelsinų sulčių. Šį gėrimą gerkite savaitę laiko.

Vieną savaitę tris kartus per dieną gerkite dilgėlių arbatą, kitą savaitę - kiaulpienių šaknų arbatą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją