Kolumbijos universiteto su rūkymu kovojančių mokslininkų grupė tvirtino, kad ankstesni tyrimai taip pat įrodo glaudų ryšį tarp rūkymo ir narkotikų vartojimo.

JAV mokslininkai ištyrė 2 tūkst. jaunuolių, kurių amžius 12-17 metų. Tyrimas parodė, kad 60 proc. nuolatinių marihuanos vartotojų, prieš išbandydami jos produktus, rūkė įprastines cigaretes. Marihuaną iš viso yra bandę mažiausiai 84 proc. JAV paauglių rūkalių. Prieš tai tabako produktų nevartojusių marihuanos mėgėjų tėra 6 proc.

Per kitą tyrimą mokslininkų grupė apskaičiavo, kad, rūkančių paauglių skaičių sumažinus dvigubai, marihuanos vartotojų sumažėtų net 16 proc.

Anot tyrimo vadovų, viena iš priežasčių, dėl kurių cigaretes rūkantys žmonės ima vartoti ir marihuaną, yra ta, kad jų plaučiai jau būna įpratę prie išorinių medžiagų.

Baltieji rūmai anksčiau teigė, kad, neseniai atlikto tyrimo duomenimis, vienas iš šešių JAV vyresniųjų klasių moksleivių yra vairavęs automobilį apsvaigęs nuo marihuanos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją