Svarbiausia - tinkama mityba. Ją galime papildyti augaliniais preparatais, padėsiančiais geriau išvalyti ir sustiprinti tam tikrus organus (kepenis, plaučius, inkstus, žarnyną).

Šie organai atlieka labai svarbų vaidmenį, nes dalyvauja toksinų ir chemikalų šalinimo procesuose. Kepenys veikia kaip natūralus filtras, apvalantis kraują nuo nuodingų medžiagų. Inkstai filtruoja toksinus iš kraujo į šlapimą, o plaučiai šalina lakiąsias dujas.

Mūsų organizmai žino, kaip panaudoti natūralias medžiagas: maistą, vaistažoles, fitochemikalus. Su nepažįstamomis medžiagomis į kovą stoja imuninė sistema. Ne visi chemikalai vienodai nuodingi, tačiau kepenys puola skaidyti juos į junginius, kuriuos galėtų saugiai pašalinti per inkstus su šlapimu, per žarnyną su išmatomis, per odą su prakaitu, per plaučius iškvepiant. Jei norime būti sveiki, šie organai turi veikti nepriekaištingai.

Egzistuoja daugybė organizmo valymo programų, tačiau jų tikslai skirtingi. Vienos skirtos tik žarnyno valymui, kitos - kepenims ar kraujui valyti, trečiomis siekiama pagerinti odos būklę. Sujungę jas į vieną, turime visapusišką sveikatos programą, padedančią pagerinti sveikatą ir atjaunėti.

Naudinga laikytis bet kurios organizmo valymo programos - visos jos yra naudingos sveikatai. Pasirūpinkite mityba, gerkite daug vandens, mankštinkitės, ilsėkitės, stenkitės pabūti gryname ore.

Organizmo valymo dietos

Rekomenduojama vegetariška dieta. Šiame maiste gausu ląstelienos, padedančios valyti žarnyną, bei vitaminų, kurie maitina žarnyną, kepenis ir kitus organus. Vegetariškas maistas dažnai valgomas neapdorotas, todėl jame gausu vertingų enzimų (fermentų). Mėsos verta bent trumpam atsisakyti dėl to, kad jos virškinimui reikia daugybės enzimų.

Dalis žmonių rūpinasi sveikata ir laikosi rekomendacijų. Kitiems, deja, pritrūksta valios keisti mitybą ir gyvenimo būdą. Ne visiems lengva atsisakyti senų įpročių: gazuotų gėrimų, kavos, alaus, cigarečių. Tačiau jei nenorite sirgti, stenkitės maitintis ir gyventi kuo sveikiau. Greitai pastebėsite, kad pagerėjo savijauta, atsirado daugiau energijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją