* Gerai sukramtykite maistą. Valgykite lėtai, mėgaukitės kiekvienu kąsneliu. Dažniausiai valgome per greitai, neatkreipdami dėmesio į skonius ir tekstūras. Iš naujo atraskite valgymo malonumą.

* Valgydami venkite streso. Jis trukdo virškinimui, gali sukelti kolitą ir rėmenį. Nevalgykite dirbdami, vairuodami, bardamiesi ar žiūrėdami televizorių (ypač jei rodo kriminalines naujienas). Valgykite malonioje aplinkoje: galite uždegti keletą žvakių, pasileisti ramią muziką.

* Įsiklausykite į organizmą. Paklauskite savęs, ar tikrai esate alkanas. Galbūt tik ištroškęs? Išgerkite stiklinę vandens. Nustokite valgyti, pajutę sotumą. Mūsų smegenims reikia laiko, kad jį užfiksuotų, todėl valgykite neskubėdami. Užtenka tik patenkinti alkio jausmą, nereikia persivalgyti. Neapsunksite, būsite žvalūs ir energingi.

* Pusryčiaukite ir valgykite dažnai. Pradėkite dieną sveikais pusryčiais. Jie pažadins medžiagų apykaitą. Gautas kalorijas per dieną išeikvosite. Medžiagų apykaita bus greitesnė, jei vietoj trijų didelių pagrindinių patiekalų valgysite dažnai ir po nedaug.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją