“Auditorio de Tenerife” yra pirmasis Santjago Kalatravos “meniškos” paskirties pastatas. Be išraiškingosios “bangos” šis statinys pasižymi ir kitu jo architektūrai būdingu bruožu – panaudota mozaika iš trencadis – sudaužytos baltos keramikos, kuri dengia visą 18 000 kv. metrų ploto pastato paviršių.

Išraiškingojo naujojo pastato elemento - bangos - kiautas buvo pagamintas Sevilijoje ir padalinus jį į 17 dalių (pati didžiausia dalis svėrė 60 tonų) atgabentas į salą. Į vieną darinį šios dalys buvo sujungtos specialiai tam sukonstruotu kranu. Surinkus “bangos” kiautą jis buvo pripildytas balto betono, kurio pastato statybai iš viso buvo sunaudota apie 2000 tonų.

Šalia vandenyno esančioje 2,3 ha ploto teritorijoje įkurdintą “Auditorio de Tenerife” sudaro dvi skirtingo dydžio salės. Mažesnioji, talpinanti 410 žiūrovų, puikiai tinka kamerinei muzikai.

Didesniojoje, turinčioje 1668 sėdimas vietas, vyks simfoninės muzikos koncertai. Pastaroji salė turi ypatingą “keičiamą” akustinę sistemą. Jos sienos yra padengtos medžiu ir stiklo audiniu. Visose sienose sumontuoti savotiški langai, kuriuos atvėrus medinę apdailą keičia stiklo audinys. Tokiu būdu sukuriama skirtinga akustika. “Auditorio de Tenerife” sales skiria holas, todėl abiejose vienu metu gali vykti koncertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją