Nemalonumų iš policijos K. Krivickas sulaukė neperregistravęs ginklų į policijos įskaitą – leidimas laikyti lygiavamzdį šautuvą „Toz 34ER“, pistoletą „Glock 17” bei graižtvinį šautuvą „Browning Bar Long Track“ baigėsi praėjusių metų birželio 4-ąją. Už tai rugsėjo 1-ąją televizijos laidų prodiuseriui policijos pareigūnai skyrė įspėjimą.

Tąkart ginklų savininkas pareigūnams teisinosi, kad neperregistravo termino dėl įtempto darbo grafiko, be to, vasarą su šeima buvo išvykęs atostogauti.

Lapkričio 5-ąją K. Krivickas kreipėsi į policiją ir atidavė ginklus laikinam saugojimui, o kitą dieną pareigūnai jam surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą bei skyrė 100 litų baudą.

Su šia nuobauda K. Krivickas nesutiko ir policijos nutarimą apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui. Savo skunde jis nurodė, kad kreipėsi į medikus dėl sveikatos patikrinimo, tačiau užtruko dokumentų tvarkymas, todėl esą ir negalėjo laiku perregistruoti ginklus.

Be to, jis pabrėžė, kad policija jo negalėjo bausti du kartus už tą patį pažeidimą.

„Ginklas man būtinas dėl su darbo specifika susijusių aplinkybių“, - skunde teismui pabrėžė K. Krivickas.

Pasak Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovės Sigitos Jacinevičienės-Baltaduonės, administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjęs teismas patenkino K. Krivicko skundą ir jam skirtą baudą panaikino, o iškeltą bylą - nutraukė. Nutartyje teismas pabrėžė, kad televizijos laidų vedėjas antrą kartą buvo nepagrįstai patrauktas atsakomybėn – įstatymas nenumato, kad asmuo galėtų būti baudžiamas du ar daugiau kartų už tą patį pažeidimą.

Jeigu policija nesutiks su šia nutartimi, ją dar galės apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją